Orel Wallisch: Proti Maďarům se mi klepala kolena

Univerzál Dominik Wallisch (20) přišel do Kladna letos v létě jako stavební kámen rezervy Kladenských orlů či jako náhradník prvního týmu. V dosavadní extraligové sezoně odehrál podle statistiky dva sety. O to větší překvapení bylo, když ho včera trenér Milan Fortuník poslal do hry proti Maďarům v evropském poháru. A premiéra, jak už to tak někdy bývá, to byla úspěšná. Nejenže Dominik slavil s týmem výhru, na servisu zaznamenal tři body a z nich jedno eso!

V takových chvílích obvykle hráči trpí trémou. Přepadla i vás?
Na takovou chvíli jsem sice čekal, přál jsem si ji zažít, ale když jsem vyšel na hřiště a hned jsem šel na servis, strašně se mi rozklepala kolena. Prý to bylo i vidět (směje se).

Z vašeho servisu, takzvané plachty, byl soupeř hodně zaskočený. Jeden ze čtyř tam Maďarům spadl dokonce jako eso. Byl to záměr, nebo náhoda?
Před zápasem jsme se o takovém servisu, mé specialitě, bavili s trenérem Petrem Klárem. Radil mi, kam ho mám hrát a přesně to vyšlo, jak říkal!

V extralize jste s Kladnem viděl osm zápasů, teď v prvním utkání druhého kola evropského poháru celek z Maďarska. Porovnejte ho s mužstvy české extraligy.
Z mého pohledu s námi hrál soupeř i přes prohru vyrovnanou partii. V extralize by mu v tabulce patřilo místo hned za námi (usmívá se). Jsem přesvědčený o tom, že se z Maďarska vrátíme s postupem do třetího kola a budeme se pomalu připravovat na Finy.

Než sehrajete příští čtvrtek pohárovou odvetu, pojedete zítra k extraligovému kolu do Příbrami. Tipnete si, jak zápas skončí?
V Příbrami navážeme na výkony z posledních kol a vyhrajeme 3:0.

Zdroj: Vaše Kladno / Jan Murárik