Movember pohledem Ladi Sobotky

Sobotní zápas proti Ústí se nesl v duchu charitativní akce Movember. Kromě obvyklé přípravy to pro nás znamenalo nechat si narůst knír. Nemyslím tím jen hráče, ale i vedení a diváky, kteří nás v tom nenechali samotné. A komu fousy neroustou, ten si je alespoň nalepil. Knírky tak měli i dámy, děti nebo naši mladí hráči. Mlaďochy jsme sice podezřívali, že se tajně holí, ale při bližším zkoumání bylo zjištěno, že by si místo holení mohli vousy klidně depilovat.

Některým hráčům může podobná akce působit lehkou nervozitu, protože si uvědomují, že s knírkem vypadají poněkud směšně a pokud bychom ještě k tomu prohráli se slabším soupeřem, na sebevědomí by nám to nepřidalo. Možná i proto byl první set velmi vyrovnaný. Ústí v koncovce dokonce vedlo vždy o bod až do stavu 21:22. Koncovku jsme ale díky dobré obraně na síti i v poli ovládli a třemi body v řadě vyhráli 25:23.

V průběhu prvního setu jsme postupně měnili taktiku na servisu. Nejprve jsme se pokoušeli trefovat albánského smečaře jménem Koci, ten si s ním ale dokázal poradit. Jeho brazilský kolega Dhionathan měl s naším podáním větší problém. Začali jsme tedy servis cílit na něj, a to nám pomohlo vyhrát další dva sety s větším klidem – 25:13 a 25:17.

I když přišlo o trochu méně diváků, než na některé předchozí zápasy, byli o to lépe připraveni a odhodláni pomoci dobré věci. V závěrečné dražbě celkem přispěli úctyhodných 49 700 Kč! Moc za tuto podporu děkujeme. Pokud se vám doma válejí nějací plyšáci, které vaše ratolesti mohou postrádat, přijďte s nimi ve čtvrtek pomoct! Tentokrát to bude pro děti, které v životě neměly tolik stěstí.

Vladimír Sobotka