Kladno smetlo Ostravu ve třech setech

Domácí orli na Ostravu vlétli a především díky Davidu Konečnému první set jasně ovládli. Ani v dalších dvou sadách neměli Středočeši se soupeřem větší problém a do tabulky si připisují zasloužené tři body. Kladno volejbal cz – VK Ostrava 3:0 (25:16, 25:14, 25:18).

Začátek utkání byl z obou stran vyrovnaný, když si oba týmy připisovaly po bodu až do stavu 7:7. Poté se na podání postavila staronová kladenská posila, David Konečný, s nímž měl ostravský příjem značný problém. Po šesti bodech v řadě zareagoval trenér Jan Václavík, který kdysi na Kladně působil, oddechovým časem. Konečného one man show nebrala konce a Ostravští nedokázali najít recept na dělové podání kladenského univerzála. „Konec“ mířil své deváté podání do autu, čímž si mohli hosté na chvíli ulevit. Domácí si po celý zbytek setu udrželi vytvořený náskok a první dějství ovládli 25:16.

Do druhé části vstoupili lépe Kladenští a chopili se vedení 7:4. Dvěma body v řadě zařídil šestibodové vedení svému týmu Filip Habr. Slezané měli i v tomto setu problém s příjmem, čehož domácí skvěle využívali. Kladno si opět vypracovalo desetibodový náskok a mířilo vstříc druhému vyhranému setu. Jelikož druhé Mennerovo podání mířilo příliš daleko, domácí ovládli jasným způsobem i druhou sadu.

Tým trenéra Milana Fortuníka se ve třetím setě chopil vedení 4:1, ale Ostrava se nevzdávala a otočila na 6:7. Po úspěšném jednobloku Vemiče se karta obrátila zpět na stranu domácích (10:9). Bloky šly Středočechům i nadále a s pětibodovým vedením mířili vstříc třem bodům. Ostravští už na ztrátu nedokázali zareagovat a z Kladna odjíždějí s nepořízenou.

Počet diváků: 426

Domácí: Zajíček, Vemič, Habr, Sobotka, Konečný, Hýský, libero Moník.

Hosté: Menner, Kotas, Sedláček, Janků, Podlesny, Beal, libero Sobczak. Střídali: Vancl, Štefko, David, Dvořák

Zdroj: Vojtěch Voštinka / Vaše Kladno