Kladenští volejbalisté si zbytečně zkomplikovali vítězství

Předehrávka mezi volejbalisty VK Benátky nad Jizerou a Kladno volejbal cz znovu ukázala, že svěřenci kouče Fortuníka nehrají v pohodě. Po jasném vedení 2:0 přišel bohužel výpadek, a tak místo tří bodů vezou jenom dva po výhře 3:2.

VK Benátky nad Jizerou – Kladno volejbal cz 2:3 (-20, -17, 16, 22, -10)

Trenér Fortuník podle očekávání nasadil do základu místo Martineze novou posilu Davida Konečného. První set trochu připomínal přesýpací hodiny. Hosté začali sebevědomě a brzy vedli 5:10. Domácí však zlepšili hru na síti a dokázali zvrátit vývoj na 14:13. Udržovali si dvoubodový až tříbodový náskok do stavu 19:16. Za tohoto stavu však přišel na servis Sobotka a osmi podáními za sebou prakticky rozhodl o zisku prvního setu!

Druhé dějství bylo ze strany Kladna velmi dobré. Prakticky od prvních míčů byli lepším celkem než Benátky. Postupně si vybudovali náskok tří až čtyř bodů a tentokrát nepřišel žádný výpadek. V závěrečné třetině náskok postupně navyšovali, protože domácí nemohli najít účinnou protizbraň. Sada nakonec skončila rozdílem osmi bodů.

Třetí pokračování bohužel nabídlo, podobně jako v předchozích utkáních, totální výpadek kladenských hráčů. Benátky nechtěly prohrát ve třech setech. Domácí od začátku udávali tón hry. Dostali se do vedení 6:3, 11:6 a 15:9. Kladeňákům se nedařilo prakticky nic, a tak nebylo divu, že náskok postupně narůstal až na rozdíl devíti bodů.

Čtvrtá sada potvrdila zvýšené sebevědomí Benátek. Domácí hráči ucítili šanci a poznali, že hosté prožívají herní krizi. Hned na začátku si vybudovali malý náskok, který nebyl větší než čtyři míče, ale zároveň nepustili hostující tým do bližšího kontaktu. Hosté se v závěru snažili zdramatizovat koncovku, což se jim však nepodařilo.

O vítězi musela rozhodnout zkrácená hra. Opatrný začátek z obou stran byl dlouho vyrovnaný. Rozhodující okamžik přišel za stavu 7:9, kdy přišel na podání Konečný. Jeho čtyři povedené servisy prakticky rozhodly o výhře Kladna.

„Připadalo mi, že jsme byli po celý zápas nervózní. První dva sety jsme nějak uhráli. Potom jsme však domácí vlastními chybami dostali do hry a začali jsme vyklízet pozice. Benátky začaly hrát výborně. Když se hrál tie-break, tak jsem měl obavy, zda-li ho zvládneme. Naštěstí máme alespoň dva body. Nejdříve se zdálo, že bychom mohli mít všechny tři, ale na druhé straně jsme také mohli odjet jen s jedním,“ komentuje utkání trenér Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Zajíček, Vemič, Konečný, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Blažek, Martinez, Vostárek. Rozhodčí: Činátl – Dmejchal. Zápas trval: 114 minut. Diváci: 250.

Zdroj: Radek Cába / Kladenské listy