Konečný opět patří kladenským Orlům!

Stovky fanoušků volejbalového Kladna potěšila zpráva, že se klub dohodl s univerzálem Davidem Konečným, který tak navazuje na jarní působení v kádru vicemistra, jemuž významnou měrou pomohl k postupu do finále přes Liberec.

Na začátku finálové série s Karlovarskem se bohužel zranil a také kvůli tomu bez zkušeného univerzála hrající Kladenští prohráli třikrát 2:3. Připomeňme, že zranění vyřadilo ze hry také Poláka Gromadowskeho.

Na základě přátelské dohody Kladno kdykoli Konečného uvolní v případě zajímavé zahraniční nabídky. Nastoupit by měl už ve čtvrteční předehrávce na palubovce Benátek nad Jizerou (18.00).

„Jsem rád, že má ke Kladnu stále vztah a já jsem nadšený z toho, že budu opět trénovat jednoho z našich nejlepších hráčů posledního desetiletí. Moc si cením, že naši nabídku přijal,“ uvedl druhý kouč Kladna Petr Klár a dodal, že je šťastný, že se kladenský fanoušek má na co těšit. Poprvé bude mít možnost vidět čerstvě šestatřicetiletého borce v sobotu v domácím utkání s Ostravou.

Konečný s kladenskými Orly už nějaký čas trénuje, a byť se předtím věnoval víceméně jen udržování fyzické kondice, není na něm herní výpadek znát. „Na tréninku je famózní. Je to pořád hráče par excellence,“ konstatoval Klár.

Jelikož Kladno čeká našlapaný program, během kterého se bude střídat extraliga s evropským pohárem CEV, je příchod Konečného významným posílením a rozšířením kádru. Venezuelský univerzál Fabian Martinez tak bude mít na svém postu velkou konkurenci. „Hrát bude lepší,“ prohlásil Klár.

Zdroj: Rudolf Muzika / Kladenský deník