Volejbalisté Kladna se po výborném výkonu dočkali první výhry

Teprve třetí utkání letošní sezóny přineslo hráčům Kladno volejbal cz první vítězství. Po velmi dobrém výkonu zdolali ve středočeském derby VK Benátky nad Jizerou po hodině hry 3:0.

Kladno volejbal cz – VK Benátky nad Jizerou    3:0  (12, 16, 20)

Další středočeské derby moc napětí nepřineslo. Kladno bylo od prvních míčů lepším celkem ve všech směrech. Domácí se rychle dostali do vedení 8:2, které základní sestava neustále navyšovala. Nejdříve bylo skóre 17:5, potom 21:8. Kladeňáci v závěru trochu polevili, takže Benátky přece jen překonaly hranici deseti bodů.

Po změně stran hosté přece jen přidali, ale Zajíček a spol. „utekli“ hostům na 15:7 především „díky“ kvalitnímu servisu a úspěšným blokům. Snadný náskok domácí opět trochu ukolébal, ale náskok osmi, devíti bodů si udržovali až do koncovky sady.

Třetí pokračování bylo v úvodních míčích nejvyrovnanější. Kladno však ze stavu 6:4 odskočilo Benátkám na 10:6 a ještě na 15:9. Domácí trenér poslal do pole další hráče, čehož hosté využili ke zmírnění náskoku.  I tak však Kladeňáci v pohodě dovedli zápas do vítězného konce.

„Po dvou prohrách a výhře Benátek v minulém kole proti Příbrami jsme měli trochu obavy. Extraliga znovu potvrdila, že v letošním roce bude hodně podobných utkání. Dařilo se nám na servisu i na blocích. Právě obranná fáze by měla být z naší strany silná, vždyť všichni hráči základní sestavy měří přes dva metry. Potěšilo mě, že jsme zápas zvládli bez výpadků! Ale jestli to bude trvalý trend, to nedokáži říci. Uvidíme, co přinesou další zápasy,“ hodnotí kouč Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Zajíček, Vemič, Martinez, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: HrdýCzedzynnski, Koloušek, Vostárek, Wallisch. Rozhodčí: Fink – Marschner. Zápas trval: 68 minut. Diváci: 350.

2. liga skupina A 3 a 4. kolo: Kladno volejbal cz B – Euro Sitex Příbram B 0:3 (-19, – 21, – 23) a 1:3 (-23, 21, -18, -22)

Zdroj: Kladenské listy / Radek Cába