Volejbalisté jdou do druhé poloviny zájezdu

Kladenští orli mají za sebou polovinu zájezdových zápasů. Do včerejška odehráli v Belgii tři utkání, ode dneška je čekají ve Francii další tři.

Svěřenci trenérů Milana Fortuníka  a Petra Klára sehráli první zápas v úterý okamžitě po příletu do Belgie. Místní Nivelles přehráli 3:1 (14:25, 25:20, 25:20, 25:20). „První set jsme se unaveni z cestování hledali, ale pak jsme předvedli svoji hru a zápas jsme měli pod kontrolou,“ popisoval jedinou výhru z Belgie kouč Fortuník. V druhém utkání totiž jeho svěřenci prohráli s Axisem Guibertinem 1:3 (23:25, 20:25, 25:19, 13:25). V posledním belgickém tažení remizovali s Aalstem 2:2 (25:23, 25:20, 22:25,19:25). Sestava Kladna: Habr, Vemič, Czedzynski, Martinez, Zajíček, Sobotka, libero Moník (Koloušek, Hýský, Blažek).

„Jestliže první utkání jsme hráli s českými balóny, pak další s Mikasou a na ty nejsem zatím moc zvyklí. Po zásluze i nejen kvůli míčům jsme prohráli. Poslední belgický zápas jsme hráli proti nejsilnějšímu soupeři a zahráli jsme výborně. Jenom jsme si nechali uniknout vedení dva nula v setech a nedotáhli zápas na tři nula. Přesto jsem s naším vystoupení v polovině zájezdu velmi spokojený. Tenhle týdenní výjezd jsme potřebovali i pro utužení party, což se povedlo. Dnes hrajeme v poledne v Nancy. Jsem zvědavý, jak se na hráčích projeví únava z dalšího cestování,“ doplnil Fortuník, jehož tým čekají další tři týmy.

Volejbalisté v Belgii žili v pronajatém domě a starali se sami o sebe. K tomu jim při cestování odešel motor u jednoho vozu. Z Francie se do Česka vrátí v neděli v noci.

Zdroj: Jan Murárik / vasekladno.cz