Jachnicki přechází z písku na šestku

Smečař Matyáš Jachnicki (19) je další novou tváří Kladenských orlů. V klubu začne jako ostatní mládežníci v týmech juniorů a rezervy vicemistra. Na rozdíl od mladých orlů přichází ze soutěžního beachvolejbalu.

Jak jste se dostal z beachvolejbalu do klubu vicemistra extraligy Kladenských orlů?
Začal jsem nedávno hrát beachvolejbal u trenéra Hadravy, přitom jsem hrál šestkový za Prosek a pan Hadrava mě doporučil trenéru Fortuníkovi na šestkový volejbal. Chtěl jsem sám už trénovat s dospělými hráči a nabídku jsem rád přijal. Začal jsem na bloku, ale teď se chci orientovat jen na smeč, dostávat se víc do příjmu a útočit z kůlů.

Máte vysoký výskok?
Zatím ne, skáču jen tři metry třicet. Rozhodně se musím zlepšit. Myslím, že mám na víc.

Zůstanete přes letní přestávku u plážového volejbalu?
Chtěl bych ho pořád přes léto hrát. Plážový volejbal je dobrý na kondici a zesílení nohou. A nerad bych ho opouštěl, když jsme letos  s mým spoluhráčem Fandou Piherou získali na mistrovství republiky do dvaceti let stříbro. Za dva týdny se chci zúčastnit mistrovství republiky klubů za pražský Hamr.

Jste smířený s tím, že v šestkovém volejbale je v Kladně na smeči velký přetlak?
Především jsem v Kladně proto, abych se zlepšil (směje se) vedle takových borců, jací v orlech jsou. Jednou bych se rád do prvního týmu dostal. Jsem také rád, že je v Kladně výborná parta. V sezoně snad můj volejbal pomůže juniorům i béčku.

Nelze se vás nezeptat, proč jste se nedal na herectví, když vaše maminka je skvělá herečka a především dabérka. Její hlas znají například fanoušci seriálu Přátelé…
Mě herectví ani dabing nepřitahuje (usmívá se). Máma pořád s sebou nosí domů scénáře a přesto mě to nechytlo.

Zdroj: Jan Murárik / vasekladno.cz