Orli musí na cestě do pohárového čtvrtfinále zdolat Ústí

Kladno volejbal cz, Chance Český pohár

Osmifinále CHANCE Českého poháru se hraje na pouze jediné hrané utkání, takže o postup mezi elitní osmičku musí hrát družstva vabank. Tento styl hry velmi trefně charakterizuje i styl kladenského soupeře, kterým se po losu stalo Ústí nad Labem. Družstvo nepříjemné zejména v domácím prostředí bude zítra hostit Orly v legendární hale Sluneta od 18 hodin a vítěze duelu již netrpělivé čeká nasazené Aero Odolena Voda. 

„Očekávám velký boj. Klíčové bude podle mě, jak budeme servírovat a jak dokážeme agresivní servis Ústí odpřihrávat. Domácí mají kvalitně složený tým, ale předpokládám, že zápas bude hlavně o nás. Když budeme hrát koncentrovaně a budeme se držet naší hry a taktiky, tak věřím, že se do čtvrtfinále Českého poháru kvalifikujeme,“ nepodceňuje soupeře libero Matěj Šálek. 

Ústí se do 1/8 finále poháru probojovalo přes středočeské Benátky. V ČEZ extralize volejbalu družstvo Ondřeje Žaby nepovzbudil velmi těžký los, když při vstupu do nového ročníku postupně narazilo na Karlovarsko, Duklu Liberec a Jihostroj České Budějovice. Po porážce s konkurentem ze Zlína se tak jeden z historicky nejúspěšnějších volejbalových týmů krčí s jedním bodem na posledním místě prozatímního pořadí. To ovšem nevypovídá nic o kvalitách posíleného kádru, ve kterém se noví nahrávači Barisic s Kasanem mohou útočně opírat zejména o Brazilce Wellingtona Bolzaniho, který po 6 sezónách vyměnil Blízký východ za český sever. Smečařské posile sekunduje zejména tradiční opora Ivo Hulpach. Mladý univerzál zaznamenal v posledních dvou zápasech celkem 38 bodů a je určitě jednou z výrazných osobností Žabova výběru. 

Změny v týmu SKV Ústí nad Labem: 

Přišli: Jan Kasan, Matěj Koranda, Tomás Barisic, Jeremie Murray, Wellington Bolzani, Blažo Milić 

Odešli: Tomáš Kopecký, Ronald Martinez, Ivan Pliasetskyi, Martin Fišer, Navreet Singh, Suhan, tomáš Hýský, Marek Beer 

Program na říjen:

26 .10. ČEZ Extraliga mužů: České Budějovice – Kladno volejbal cz

30.10. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Beskydy 

2.11. ČEZ Extraliga mužů: VK Karlovarsko – Kladno volejbal cz 

9.11. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec 

12.11. CEV Challenge Cup Lisabon

16.11. ČEZ Extraliga mužů: Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 

21.11. CEV Challenge Cup: Kladno volejbal cz – Sporting Lisabon 

28.11. ČEZ extraliga mužů: Kladno volejbal cz – SKV Ústí nad Labem ČT SPORT

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky