Jak znám trenéra Marka, Brno nám nedá nic zadarmo, varuje Zajíček

Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2024-2025

I když se kvůli Ivanu Mládkovi nikomu z Prahy a okolí na Moravu moc nechce, kladenští volejbalisté na své pouti ČEZ extraligou zítra vycestují k dalšímu televiznímu zápasu do Brna. V hale na Kounicově se nikomu nehraje příjemně, navíc když trenér Ondřej Marek může počítat s uzdravenými Novákem a Thiessenem. Orli ale nemají důvod pochybovat o své výkonnosti a budou se stoprocentně snažit vrátit domů s plným počtem bodů.  

„Na zápas do mého volejbalové rodiště se těším, těším se, až uvidím rodinu a starou dobrou Kouničku. Určitě budeme chtít prodloužit naši vítěznou šňůru a získat další body do tabulky, ale jak znám Brno a trenéra Marka, nedají nám to zadarmo, budeme čelit skvěle připravenému týmu, který bojuje a nevzdává se. Těším se na tuto atraktivní konfrontaci a zvu všechny fanoušky k televizním obrazovkám, kde nás mohou podpořit od 18:00. Zdar a sílu,“ usmívá se před delikátním duelem jihomoravský rodák Adam Zajíček. 

Brněnský tým staví nadále na mladých hráčích, které letos vede zkušené trio Pražák, Thiessen a Janků. Zejména návrat výrazného blokaře Jana Pražáka po třech letech v Liberci a Zlíně je pro domácí družstvo neskutečným posílením, jelikož je jedním z těch středových hráčů, kteří umí rozhodovat zápasy. Po jejich boku se výrazně prosazuje na smeči teprve sedmnáctiletý reprezentant Jaromír Novák, který dává již druhý rokem najevo, že se s ním musí v české nejvyšší volejbalové soutěži vážně počítat. Výsledkově nepřesvědčivý start brněnských volejbalistů lze přičítat absenci posledně jmenovaného a univerzála Daniela Thiessena, ale v posledním utkání proti Jihostroji se oba již objevili v sestavě, a tak je nutné předpokládat, že družstvo Ondřeje Marka výkonnostně poroste. 

Změny v týmu Volejbal Brno: 

Přišli: Jan Pražák, Ondřej Roman, Martin Červinka, Matyáš Pokorný, Matěj Havlíček 

Odešli: Patrick Ross, Grant Marocchi, Reece Dixon, Adam Vítámvás

Kladenští Orli budou mít po zítřejším utkání k dispozici volný víkend, ten jim ovšem vynahradí vložené pohárové osmifinále, které družstvo odehraje ve středu v Ústí nad Labem. Pak už půjde zápasově do tuhého, protože tým okolo kapitána Adama Zajíčka narazí na mistrovský Jihostroj České Budějovice. 

Program na říjen:

23.10. Chance Český pohár, 3. kolo: SKV Ústí nad Labem – Kladno volejbal cz 

26 .10. ČEZ Extraliga mužů: České Budějovice – Kladno volejbal cz

30.10. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Beskydy 

2.11. ČEZ Extraliga mužů: VK Karlovarsko – Kladno volejbal cz 

9.11. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec 

12. – 14.11. CEV Challenge Cup venku

16.11. ČEZ Extraliga mužů: Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 

21.11. CEV Challenge Cup Kladno 

28.11. ČEZ extraliga mužů: Kladno volejbal cz – SKV Ústí nad Labem ČT SPORT 

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky