Třetí derby odehrají Orli před televizním kamerami

Kladno volejbal cz

Kladenský extraligový volejbal se letos poprvé představí v televizi. Předehrávku čtvrtého kola ČEZ extraligy si vybrala Česká televize pro svůj volejbalový čtvrtek. V Kladenské sportovní hale se v rámci derby představí velmi houževnatý soupeř, Benátky nad Jizerou, vedené jedním z nejvýraznějších českých nahrávačů poslední dekády Pavlem Bartošem. 

 „Benátky vkročily do sezony nad očekávání. Jejich hra hodně závisí na kůlových hráčích, nahrávač jim hodně věří. Musíme je rozhodit na příjmu, abychom je dostali z komfortní zóny a snížili jejich procentuální úspěšnost na útoku. Když se nám to podaří, budeme dominovat,“ nastínil taktiku finský smečař Jiri Hänninen. Kladno chce bez debat využít domácího prostředí a publika a prodloužit dosavadní neporazitelnost. Po velmi náročném minulém týdnu naordinovali trenéři svým hráčům trochu poklidnější režim s důrazem na regeneraci, aby se někteří nemocní anebo unavení jedinci dali na 100 procent do pořádku, díky přesunutí duelu na čtvrtek se pak volejbalisté mohou těšit i na volný víkend. 

Družstvo středočeského konkurenta doznalo přes léto mnoha změn. Benátky vloni končily sezónu již v předkole, když nestačily na sousední Aero a podle nákupů jsou letošní ambice zaručeně vyšší. I když se týmu Aleše Dittricha nevyvedlo 2. kolo Chance Českého poháru, v extralize prozatím jeho svěřenci dokázali vždy bodovat, pyšnit se mohou hlavně skalpem mistrovského Jihostroje. Své pozice i podle statistik potvrzují hlavní útočné posily Krča, Šulc a Perry, kteří mohou jedině profitovat z přítomnosti bývalého reprezentačního nahrávače Pavla Bartoše, který se vrátil do Benátek po 7 letech v rakouském Waldviertelu. 

Změny v týmu VK Benátky:

Přišli: Marek Perry, Lubomír Staněk, Jan Krča, Pavel Bartoš, Marek Šulc, Marek Mečiar, Jan Černý

Odešli: Jiří Srb, Filip Křesťan, Matěj Koranda, Thomas Sorra, Vojtěch Patočka, Oleksander Dergunov, Daniel Šulista, Jiří Král, Martin Hudák 

Partnerem utkání je společnost SAMK . Ta působí ve městě už od roku 2000 a s více než třemi desítkami různých sportovišť a účelových zařízení téměř na jednom místě je v ČR opravdovým unikátem. Technický servis a kontakt s veřejností zajišťuje stočlenný tým profesionálů. Veřejnost i sportovci mají možnost využívat po celý rok řadu špičkových sportovních zařízení, provozovat lze atletiku, volejbal, fotbal, hokej, tenis i další sporty. Diváci budou moci v soutěžích vyhrát tři vouchery pro vstup na sportoviště, které SAMK spravuje.  

Orlům se i díky postupu do 3. kola Chance poháru začíná program na říjen zahušťovat. Zápas proti Ústí nad Labem, ve kterém se bude hrát o postup do čtvrtfinále, byl vložen mezi dva extraligové duely na středu 23.10. V případě postupu by Kladno narazilo na nasazené Aero Odolenu Vodu. 

Program na říjen:

17.10. ČEZ Extraliga mužů: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz ČT SPORT

23.10. Chance Český pohár, 3. kolo: SKV Ústí nad Labem – Kladno volejbal cz 

26 .10. ČEZ Extraliga mužů: České Budějovice – Kladno volejbal cz

30.10. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Beskydy 

2.11. ČEZ Extraliga mužů: VK Karlovarsko – Kladno volejbal cz 

9.11. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec 

12. – 14.11. CEV Challenge Cup venku

16.11. ČEZ Extraliga mužů: Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky