Víkendový výsledkový servis 5.10. – 6.10. : Junioři měli po sobotě namále

Eagles U20, Kladno volejbal cz

Až dvě výhry v nedělní části extraligového turnaje U20 potvrdili setrvání kladenských juniorů v elitní skupině. Nakonec se tým Martina Čmeľa umístil dokonce třetí a mohl litovat zpackané soboty. Dívčí týmy se nadále rozehrávají k parádním výkonů a sbírají body a výhry, což je po loňských výsledcích velmi osvěžující zjištění, které potvrzuje vynikající práci trenérů a kvality a perspektivu všech hráček. 

CATS

Kladenské ženy sice před zápasem měly ambice silný Hradec potrápit, nakonec bohužel žádné body nepřivezly. „ Ač byl výsledek “jasný”, tak v naší hře vidím pokrok. Bohužel jsme zatím pořád ti, co udělají v každém setu více nevynucených chyb, které nás pak svazuji a nefunguji nám věci, kterými se v tréninku můžeme pyšnit. Věřím, že postupem času těchto chyb bude ubývat a my tak budeme moc hrát sebevědoměji a odvážněji,“ vidí v porážce hlavně zkušenosti trenérka Leona Neumannová. 

Kladno – Hradec Králové 0:3 

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, číslo, Písmo

Popis byl vytvořen automaticky

Program soutěže a výsledky 

Dívky U22

Cats U22, Kladno volejbal cz

Kladenské družstvo v kategorii U22 dominuje své skupině 1. ligy. S fantastickým skóre 12:1 mají být svěřenkyně Leony Neumannové na co pyšné, po loňském protrápeném roce mají děvčata novou motivaci a energii se dále zlepšovat. „ V teto soutěži jsme na rozjezd dostaly lehčí soupeře. Nemám moc, co bych holkám mohla vytknout. Na hřiště se dostaly všechny hračky, což je důležité pro rozehranost do těžších bojů, které nás čekají již tuto sobotu proti Budějovicím,“ vysvětlila trenérka. 

Kladno – Vejprnice 3.0, 3:1

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, Písmo, číslo

Popis byl vytvořen automaticky

Program soutěže a výsledky 

Dívky U20 

Cats U20, Kladno volejbal cz

O poznání tužší boje předvádějí kladenské juniorky. Po víkendu mají v nohou deset setů, ze kterých vydolovaly velmi důležité 3 body. „ Tým kategorie U20 je specifický, protože každý víkend na hřišti bojujeme v lehce obměněné sestavě, Velký dík patří holkám a trenérům z mladších kategorií. Většina holek má zápasy v sobotu i v neděli. Je skvělé vidět, že jsou motivované bojovat o každý bod a přitom se navzájem podporovat, ať už ze hřiště nebo z lavičky. Od začátku sezony holky udělaly velký pokrok v komunikaci a celkovém projevu na hřišti. Dalším výrazný posun vidím v přihrávce a útoku na ztrátu,“ oceňuje progres i spolupráci napříč klubem Leona Neumannová. 

Kladno – TJ Baník Příbram 3:2, 2:3 

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, číslo, Písmo

Popis byl vytvořen automaticky

Program soutěže a výsledky 

Dívky U18

Cats U18, Kladno volejbal cz

Kladenské kadetky odehrály v sobotu dvojzápas na palubovce Slavie Praha. „ Ačkoliv jsme oba zápasy prohráli, kromě bodu za tie-break v druhem zapase jsme získali spoustu cenných zkušeností. Určitě musíme zapracovat na servisu, aby byl jistější a zkomplikoval soupeři hru častěji. To samé platí pro příjem, který nám neumožňoval pestřejší hru ze sítě, tak jak bychom potřebovali na tohoto soupeře, který měl výbornou obranu a nenechal spadnout na zem žádný lehký balon. I tak jsem byla s typovým výkonem a nasazením holek spokojena a mohla se radovat z krásných volejbalových momentů. Zejména ve druhem zapase jsme hráli se soupeřem velmi vyrovnaně a hezky se na to koukalo,“ popsala výkony svých hráček Tereza Ticháčková. Kladenské kadetky už přestaly být ve druhé lize otloukánky a podle jejich projevu i výsledků začínají výrazněji promlouvat do výsledků. 

Kladno – SK Slavia Praha 1:3, 2:3 

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, číslo, Písmo

Popis byl vytvořen automaticky

Program soutěže a výsledky 

Dívky U16 A 

Cats U16 A, Kladno volejbal cz

Starší žákyně A nastoupily v 1. skupině Krajského přeboru ve třech zápasech. První zápas proti poněkud lehčímu soupeři z Mladé Boleslavi se ukázal na rozehrání jako ideální a Cats v něm zvítězily jasně 2:0. V dalších dvou zápasech bojovaly proti dvěma nymburským týmům, u obou byla znát výrazně lepší sehranost a byly lepší ve všech herních činnostech. Děvčata jim podlehla celkem jednoznačně. „ Musíme zapracovat především na podání, přijmu a také souhře. Celkové hodnocení je ale pozitivní, holky se snažily a zisk tří bodů je odpovídající poměru sil nás a našich soupeřek,“ hodnotila výkony po prvním turnaji trenérka Irena Pokorná. 

Kladno – AŠ Mladá Boleslav 2:0

Kladno – Nymburk A 0:2

Kladno – Nymburské BOMBY 0:2

Program soutěže a výsledky 

Dívky U16 B

Cats U16 B, Kladno volejbal cz

Tým straších žákyň B se v neděli zúčastnili zápasů třetí skupiny Krajského přeboru U16 v Rakovníku.    „ Záměrně jsem neřekl odehráli. Neměli jsme komunikaci ani nasazení a dělali jsme spoustu nevynucených chyb. Náš špatný výkon stačil pouze na výhru proti družstvu Králův Dvůr B. Kvalitou ale máme na všechny soupeře, jen musíme chtít,“ byl po turnaji zarmoucený trenér Petr Vilt. 

Kladno – Rakovník 0:2

Kladno – Králův Dvůr B 2:0

Kladno – Králův Dvůr A 0:2

Program soutěže a výsledky 

Dívky U16 C 

Cats U16 C, Kladno volejbal cz

Kladenské žákovské Céčko16C bojovalo na stejném turnaji jako tým B. Turnaj zahájilo těsnou prohrou s Královým Dvorem. „ Dařilo se nám dodržovat postavení, zvládaly jsme příjem a podařilo se i spousta pěkných útoků. Bohužel nám nakonec utekla koncovka v tiebreaku,“ litovala Irena Pokorná. Ve druhém utkání nedal Rakovník kladenským děvčatům šanci a poradil si s nimi hravě ve dvou setech. Měl zejména těžké podání, se kterým si Kladno neporadilo. Poslední zápas s B týmem Králova Dvora přineslo starším žákyním výhru. „ Pomohly jsme si nekažením servisu a chybami soupeře.  O výhru 2:0 nás bohužel připravila roztěkanost a nesoustředěnost. Zbytečné jsme chybovaly i při míčích zadarmo,“ dodala trenérka. 

Kladno – Králův Dvůr A 1:2

Kladno – Rakovník 0:2

Kladno – Králův Dvůr B 2:1 

Program soutěže a výsledky 

Muži B 

2. liga, skupina A: Kladno – Modřany 1:3 

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, číslo, software

Popis byl vytvořen automaticky

Program soutěže a výsledky 

Chlapci U20

Eagles U20, Kladno volejbal cz

Extraligoví Orli organizovali v domácí hale první bodovací turnaj kategorie U20. I přes velmi rozpačitou sobotu junioři dokázali zapnout v neděli na vyšší rychlost a dvěma suverénními výhrami potvrdili svou pozici mezi celorepublikovou špičkou. „ Vstup do turnaje moc nevydařil. V sobotu jsme nepředváděli moc hezký volejbal, a prohra 0:3 proti Lvům a 2:3 proti Budějovicím byla zasloužená. V obou utkáních jsme se prali se servisem a přihrávkou. Největší problém jsem viděl ale v nedůsledné práci v obraně s následným protiútokem, ke kterému jsme se ve většině případu vůbec nedostali a museli jsme přehrávat míče zadarmo,“ vysvětloval důvody porážek trenér Martin Čmeľ. 

V neděli Orli vyzvali Brno a Liberec a v zápasech uspěli, navíc s diametrálně rozdílnými výsledky a výkony než předchozí den. „ S výkonem kluků v neděli jsem spokojený, kdybychom takto hráli v sobotu, věřím že bychom bodovali víc,“ řekl upřímně šéftrenér chlapecké složky. 

Kladno – VK Lvi Praha 0:3

Kladno – VK České Budějovice 2:3 

Kladno – SGLD Brno 3:0

Kladno – VK Dukla Liberec 3:0

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, číslo, Elektricky modrá

Popis byl vytvořen automaticky

Program soutěže a výsledky 

Chlapci U16

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Třetí kolo Krajského přeboru kladenským kadetům nevyšlo podle představ. Na jejich výkonech se projevil přehnaný respekt ze soupeřů a ze tří zápasů dokázali vytěžit jediný bod. 

Kladno – Příbram A 0:2

Kladno – Příbram B 0:2

Kladno – Králův Dvůr 1:2 

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, číslo

Popis byl vytvořen automaticky

Program soutěže a výsledky