Extraligoví volejbalisté se poprvé představili veřejnosti

Kladno volejbal cz s moderátorkou Jitkou Kocurovou

Díky nově navázané spolupráci s POP Outlet kladenský volejbalový klub zorganizoval první promo akci klubu i A týmu. Během SUMMER POP NIGHT SHOPPING mohli fanoušci sportu i návštěvníci známého nákupního centra blízko pražského letiště vyzkoušet, v čem tkví kouzlo volejbalu, jak moc je složité míč udržet ve vzduchu a setkat se osobně s hráči bronzového extraligového družstva

„Hráčky a hráči našeho klubu se pravidelně zúčastňují partnerských a charitativních akcí a jsem rád, že už během přípravy jsme začali společnou akcí s POP Outletem v Ruzyni. Naše mladší hráčky a hráči přes den umožnili zájemcům z řad návštěvníků vyzkoušet základní volejbalové dovednosti na improvizovaném hřišti před hlavním vchodem, a i přes neskutečně horké počasí se nám tato část vydařila na jedničku. Na závěr dne se pozdravili s diváky naši profesionálové, byla tam skvělá interakce s veřejností a průběh celého dne splnil naše očekávání,“ zhodnotil první klubovou prezentaci prezident Milan Fortuník, který nezapomněl poděkovat všem členům klubu, kteří se na náročné organizaci podíleli. 

Venkovní program na akci Summer Late Night Shopping, Kladno volejbal cz

Na tradiční nákupní akci klub Kladno volejbal cz představil i speciální edici dresů, ve které odehraje celou letní přípravu a bude k vidění v akci i během Turnaje o pohár primátora města Kladna, který proběhne 12. – 14. září v Kladenské sportovní hale. Toho se kromě Orlů zúčastní rakouský mistr Hypo Tirol Innsbruck, Duka Liberec a Aero Odolena Voda. 

Extraligoví volejbalisté končí třetí týden nepopulární letní přípravy, která se pomalu více soustřeďuje na herní dovednosti. Fyzický stav i momentální formu otestuje již příští pátek 23.8. v Kladenské sportovní hale družstvo Benátek nad Jizerou. S tradičním středočeským soupeřem tým Tomáše Samselyho odehraje první přátelský zápas nové sezóny, který mu napoví, na co bude potřeba se ve zbývajícím měsíci zaměřit. 

„Po dvou týdnech přípravy jsme konečně začali skákat, což byla již vítaná změna, ale samozřejmě to se sebou nese i vyšší fyzickou náročnost, i vzhledem k současnému počasí. Letos je to jednodušší, jelikož jsme díky výborné práci managementu dokázali udržet osu týmu, máme jen čtyři nováčky, které budeme zapracovávat v průběhu přátelských zápasů,“ popsal momentální program trenér Tomáš Samsely. 

Po víkendu se sestava rozšíří o dva zkušené útočníky. Z Japonska přiletí Hiko Imamura, který si přes léto plnil závazky vyplývající z jeho kontraktu s domovským Panasonic Panthers, beachvolejbalová reprezentační sezóna v Kanadě skončila pro dalšího kůlového hráče Jacoba Van Geela. 

Program přípravy: 

23.8. Kladno volejbal cz – Benátky nad Jizerou 15:30 

30.8. – 31.8. přípravný turnaj Liberec

12. – 14.9. Turnaj o pohár primátora města Kladna

20.9. Kladno – Příbram 

Rozpis ČEZ extraligy 2024/ 2025