Tým Orlů má po třech letech nového univerzála

Henry Rempel, nový univerzál Kladno volejbal cz

Najít adekvátního nástupce ikonického univerzála Platačse nebylo ničím jednoduchým, ale náhradu na post hlavního útočníka trenéři našli ještě dříve, než skončila bronzová jízda Orlů v play-off. Kladno lovilo až v Trinity Western University v kanadském Langley a vikinga z Lotyšska nahradí kanadský dřevorubec Henry Rempel. 

„Henry posílí náš tým jako člen All star teamu ligy. Je to skvělý skokan, fyzicky silný a pořád mladý hráč. Očekáváme od něj hlavně důraz,“ říká na adresu Kanaďana trenér Tomáš Samsely. 

Kladenská posila přichází do Evropy jako čerstvý finalista západní divize zámořské univerzitní soutěže v Kanadě. Ve finále prohrál jeho tým Spartans 3:1 s Albertou a Henry byl MVP svého týmu se 17 body. Po čtyřech letech se tak loučil se svou alma mater prohrou. Za sezónu odehrál v kanadské lize celkem 42 zápasů, ve kterých si připsal na své konto 633 bodů, s průměrem 4,8 bodu na set. 

Henry Rempel, nový univerzál Kladno volejbal cz

„Minulá sezóna byla skvělá, byl jsem kapitán týmu a dokázali jsme dojít až do finále. Je mi líto, že moje univerzitní roky jsou za mnou a opouštím tak skvělou bandu kluků, ale jsem nadšený, že je přede mnou nová výzva a věřím, že v Kladně najdu jiné skvělé hráče i kolektiv. Kladenský klub je pro mě nová příležitost, česká extraliga se zdá vyrovnaná, a i hráčsky a kvalitativně velmi zajímavá, to jsou hlavní aspekty, které rozhodly. Budu makat každý den na tom, abych se v ní prosadil,“ říká ke svému prvnímu profesionálnímu angažmá nový kladenský univerzál. Ten kromě letní přípravy stihne před příletem do České republiky svatbu s modelkou Kayleigh Jeppe.

Henry Rempel

Narozen: 2000

Výška: 198 cm 

Dosah: 360 cm 

Henry Rempel, nový univerzál Kladno volejbal cz