Obranu na síti vyztuží slovenský reprezentant Zeman

Michal Zeman, nový hráč Kladno volejbal cz

Do sezóny 2024/2025 kladenské družstvo nastoupí se dvěma slovenskými blokaři. Ke stálici Lukáši Kyjanicovi, který prodloužil kontrakt o dva roky, přibyde reprezentant Michal Zeman. Dvoumetrový útočník v česku okusí své první zahraniční angažmá, do kterého naskočí stejně jako jeho kolega Zajíček o měsíc později kvůli kvalifikaci na mistrovství Evropy. 

„Michala jsme si vytipovali už v předešlé sezóně, ale měl bohužel ještě závazky v Myjavě. Podařilo se nám ho získat až teď a všechny nás to těší. Umí dostat soupeře pod tlak kvalitním servisem a je velmi platným hráčem v obraně na síti, což dokázal i na mezinárodní úrovni,“ řekl na adresu posily trenér Tomáš Samsely, který pracoval se Zemanem již v vloni v národním týmu. 

Kariéra Michala Zemana je od začátku spjata se Spartakem Myjava. V jeho A družstvu figuruje vytáhlý Slovák od roku 2016/2017, kdy také poprvé nakoukl do mládežnických výběrů. V družstvu, které dlouhodobě figuruje mezi třemi nejlepšími celky slovenské extraligy, pod vedením ex-reprezentačního libera a nyní trenéra Martina Pipy, okusil několikrát i evropský Challenge Cup a středoevropskou klubovou soutěž MEVZU. 

„V první řadě bych chtěl pozdravit všechny kladenské fanoušky, těším se na novou sezónu, jejich podporu a doufám, že dosáhneme všech cílů, které si stanovíme. Pro českou ligu jsem se rozhodl kvůli dobrým podmínkám a její kvalitě, která je na velmi dobré úrovni a má stále stoupající tendenci. A pro moji přítelkyni bude určitě snazší si v Česku najít práci než někde jinde v zahraničí. Kladno patří do top 5 českých klubů a myslím si, že je to pro mě skvělá příležitost se posunout dál v kariéře,“ říká Michal Zeman. 

Michal Zeman, nový hráč Kladno volejbal cz

Vytáhlý blokař se do kádru seniorské reprezentace zařadil v roce 2021 a stal se rychle její oporou. Do Kladna přichází jako držitel třech bronzových medailí a jednoho stříbra z extraligy a čtyřmi bronzy ze slovenského poháru. „ Na repre se těším, jelikož bylo letos i více času k odpočinku, tak o to je to větší radost si znovu bouchnout do míče. Od reprezentace očekávám, že se tam znovu hodně naučím, ať už od trenéra Stevna Vanmedegaela nebo Michala Masného a Tomáše Samselyho, se kterým se setkám i v Kladně, a i on má velkou zásluhu na mém přestupu. Pro mě je cílem v reprezentaci zejména nabrat nové zkušenosti na mezinárodní úrovni a zužitkovat je pak v kariéře. Prvotní cíl je ale samozřejmě postup na ME z kvalifikace, což se nám, doufám, podaří,“ dodala nová kladenská akvizice ke svému programu na léto. 

Michal Zeman

Narozen: 2001

Výška: 203 cm 

Dosah: 350 cm 

Blokařský dosah: 330 cm

Slovenská extraliga: 

Stříbro 2020/21

Bronz 2023/24, 2022/23, 2021/22 

Slovenský pohár: 

Bronz 2022/23, 2021/22, 2020/21, 2019/20 

Michal Zeman, nový hráč Kladno volejbal cz