Orli byli lepší pouze půlku zápasu, pak dostali od mistra lekci ze sebevědomí

FOTO: VK Jihostroj České Budějovice

Extraligové volejbalisty musí závěr včerejšího volejbalového třesku mrzet. Po dvousetové dominanci Jihostroj nakopli jeho náhradníci a dokázali za podpory neuvěřitelného publika zápas otočit. Pětisetový zápas s budějovickým mistrem se ale na začátku sezóny počítá a je jasné, že odveta v Kladenské sportovní hale slibuje fantastický sportovní zážitek. 

„Jsem skoro beze slov. První dva sety jsme hráli podle plánu, přesně jsme věděli, co náš soupeř udělá. Ale pak jsme ztratili slibné vedení ve třetí sadě. Vypadli jsme z role a nedokázali adekvátně zareagovat na další průběh zápasu. Někdy je to sakra těžké, ale občas prohrajete, abyste znovu vyhrávali. Dneska se vrátíme domů, poučíme se z toho, v čem jsme selhali, ale uvědomíme si i to, co nám fungovalo, a ve středu půjdeme do dalšího zápasu opět stoprocentně připravení,“ mrzelo smečaře Jiriho Hänninena, který byl se 64 % na příjmu nejúspěšnějším přihrávačem Kladna. 

Středočeši vletěli do zápasu s velkou intenzitou a drželi po oba vítězné sety s Jihostrojem krok až do koncovek, které nakonec ovládli. Hru účastníka Ligy mistrů dokázal tým Tomáše Samselyho rozebrat na součástky a jeho svěřenci dostali ze hřiště postupně hvězdy Okoliće, Bitara i Brichtu. Základní šestice, do které tentokrát patřil Fin Jiri Hänninen striktně dodržovala taktické pokyny a přehrávala favorita i svým entuziasmem. 

Trenéru Šmejkalovi se ale za vážného stavu 0:2 odvděčili jeho střídající hráči. Emmer, Taylor-Parks i Kriško jeho mdlý tým dokázali vyhecovat a nahodit zpět do sedla. Hosty postupně ochromil přílišný respekt ze soupeře a nedokázali adekvátně zareagovat na jeho nastupující nápor. Oslabili zejména na servise, čehož nahrávač Emmer velmi chytře využíval a pomohl svým blokařům zazářit. Rozhodující sada již proběhla v režii rozjetých Budějovic, které nechtěli po prohře s Benátkami další selhání před domácími fanoušky a nedopustili žádné drama. 

FOTO: VK Jihostroj České Budějovice

Kladenský celek může litovat průběhu třetího setu, ve kterém bylo skóre 16:14 ve střední pasáži, ale 4 chyby na podání Orlům v dramatizaci sady nepomohly. „ Celý zápas nemůžeme posuzovat jen podle setů, které nám nevyšly. Od začátku jsme se dostali do dobrého herního rytmu a předváděli jsme naši hru, která nám vycházela v minulých zápasech. Myslím si, že jsme prostě nedokázali udržet intenzitu našeho výkonu. Včerejší porážka je jedna z těch, které zabolí, ale musíme se z ní poučit a pokračovat v nastolené cestě a dál se lépe a lépe poznávat jako tým,“ shrnul své pocity Nacho Fernández. 

VK Jihostroj České Budějovice – Kladno volejbal cz 3:2 (22:25, 22:25, 25:18, 25:13, 15:7 ) 

Sestavy (od zóny I): 

Domácí: Nikpoor, Sedláček, Brichta, Rodrigues, Okolić, Bitar, libero Kovařík Střídali: Taylor-Parks, Emmer, Kriško,  

Hosté: Kyjanica, Neves, Hänninen, Zajíček, Rempel, van Geel, libero Fernández Střídali: Donát, Čeketa, Imamura

Statistika utkání 

Program na říjen:

30.10. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Beskydy HALLOWEEN GAME 

2.11. ČEZ Extraliga mužů: VK Karlovarsko – Kladno volejbal cz 

9.11. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec 

12.11. CEV Challenge Cup: Sporting Lisabon – Kladno volejbal cz

16.11. ČEZ Extraliga mužů: Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 

21.11. CEV Challenge Cup: Kladno volejbal cz – Sporting Lisabon MOVEMBER GAME 

28.11. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – SKV Ústí nad Labem ČT SPORT

7.12. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – VK Lvi Praha KRABICE OD BOT 

14.12. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Aero Odolena Voda 

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky