Formu Kladna otestuje vládnoucí mistr extraligy

Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2024-2025

Dnes zažije kladenský a jihočeský volejbal velký svátek sportu pod vysokou sítí. Orli cestují odehrát šesté kolo ČEZ extraligy na půdu mistrovského Jihostroje. Český hegemon, momentálně v plné přípravě na Ligu mistrů, je ve svém domácím prostředí takřka neomylný. Pro doposud stoprocentní Kladno bude konfrontace s loňským lídrem v baště volejbalu obrovskou výzvou. 

„ České Budějovice jsou loňský šampion a je pravda, že jsme s nimi vloni hráli úspěšně i neúspěšně. Ale pro nás momentálně není důležité, s kým hrajeme. Musíme být stoprocentní s důrazem na kvalitu podání a obranu. Jsem si jistý, že diváci uvidí atraktivní zápas,“ říká před šokem kola japonský smečař Takahiko Imamura. 

Na jihu Čech přišlo po mohutných oslavách zlatých medailí k částečnému vystřízlivění, když se kádr vedený Andrzejem Kowalem skoro rozpadl. Odchody opor, které měly zůstat v české soutěži původně daleko déle, způsobily managementu klubu nejednu bezesnou noc, jelikož hráčů jako byl nahrávač Carísio nebo smečař Luengas není na trhu mnoho. Spolu s nimi skončil i hlavní trenér, který neodolal nabídce z domovské polské nejvyšší soutěže. 

Nové neokoukané tváře nejenže osvěžily ČEZ extraligu, ale pomalu začínají dokazovat, že byly skvělou volbou. Íránsky smečař Sina Nikpoor nebo argentinský nahrávač Gaspar Bitar zapadli mezi loňské osobnosti Okoliče, Taylora-Parkse a Kovaříka, sázkou na jistotu byl příchod velmi zkušeného a týmového hráče Michala Kriška. Ten ve dvojici s mladým Brichtou tvoří vyrovnaný tandem, ale sluší se říct, že se samozřejmě pozornost upíná i k rekonvalescenci a návratu kubánské jedničky na jejich postu Alejandra Gonzálese. 

Českobudějovický mistr má zejména závěr října zápasově velmi nabitý. Družstvo kolem kapitána Petra Michálka k extraligovému programu předehrává i čtvrtfinále CHANCE Českého poháru, jelikož od listopadu bude plně vytíženo zápasy v nejlepší evropské klubové soutěži CEV Champions League, na kterou má nárok právě ze statusu mistra své země. 

Osmifinále v Příbrami bylo jasnou záležitostí, stejně tak jako první čtvrtfinále se Slávií Hradec Králové. Mezitím Jihostroj cestoval ještě do Ústí nad Labem, kde si s posledním týmem tabulky poradil taktéž ve čtyřech setech. 

Změny v týmu VK Jihostroj České Budějovice: 

Přišli: Zdeněk Šmejkal, Gaspar Bitar, Sina Nikpoor, Robson Rodrigues, Michal Kriško

Odešli: Andrzej Kowal,Peter Ondrovič, Eduardo Carísio, Ignacio Luengas, Kaloyan Balabanov, Stijn van Schie

Program na listopad:

30.10. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Beskydy HALLOWEEN GAME 

2.11. ČEZ Extraliga mužů: VK Karlovarsko – Kladno volejbal cz 

9.11. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec 

12.11. CEV Challenge Cup: Sporting Lisabon – Kladno volejbal cz

16.11. ČEZ Extraliga mužů: Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 

21.11. CEV Challenge Cup: Kladno volejbal cz – Sporting Lisabon MOVEMBER GAME 

28.11. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – SKV Ústí nad Labem ČT SPORT

7.12. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – VK Lvi Praha KRABICE OD BOT 

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky