Kladenský volejbal se v televizi předvedl v dobrém světle

Kladno volejbal cz, Foto: Luděk Šipla

I přes lehkou nervozitu, která ovlivnila hlavně začátek zápasu, si Kladno i ve čtvrtém kole poradilo s dalším protivníkem. Ve středočeském derby neztratilo ani set a ambiciózní Benátky marně hledaly, na čem by Orly nachytaly. Nejlepší hráčem zápasu se stal Kanaďan Henry Rempel, i když adeptů na toto ocenění bylo v týmu domácích šest. Družstvo Tomáše Samselyho zdobil týmový výkon a došlo si pro výhru v exhibičním tempu. 

„Naše hra byla velmi solidní až na první set, jak jsme se lehce oťukávali, zvykali si na jejich tempo hry, jejich distribuci a podobně. Takže veliká radost, jediné, co bych vytknul, tak byl náš příjem. Kdybychom ho měli o trošku lepší, tak bychom se tolik netrápili. Ale vždycky jsme si pak pomohli blokem nebo servisem, když nás Benátky dotahovaly,“ těšilo kladenské vystoupení kapitána Adama Zajíčka. 

Úvod setu charakterizovalo oboustranné oťukávání. Oběma týmům se dařilo ztrátovat, a tak si žádný nevytvořil výraznější náskok. Až týmově odpracovaný bod korunovaný útokem Henryho Rempela znamenal vedení 18:16 pro Orly. Únik Kladnu kazily nevynucené chyby na podání a do koncovky tak vkročilo s minimální výhodou. Až bezchybný van Geel donutil trenéra Dittircha k time-outu, protože zařídil vedení 22:19. To se ukázalo jako rozhodující, setbal si následně vychutnal block-outem Lukáš Čeketa. 

Kladno volejbal cz, Foto: Luděk Šipla

Druhou sadu začali Orli bezchybně a při podání Nevese vedli rychle 3:0. Na síti kraloval Lukáš Kyjanica, a když na ukazateli zářil stav 5:1, vzala si lavička Benátek oddechový čas. Série vydařených momentů vedla k hrozivému náskoku 15:6 a průběh setu zaváněl pro hosty debaklem. Jan černý na servise pomohl svéu týmu se nadechnout a společně s precizní obranou Benátky korigovaly skóre na 12:16. Pak ovšem euforie opadla a útoky Perryho, respektive Šulce skončily v outu, čímž domácím pomohli k úniku a vedení 2:0 na sety. 

Domácí tým si nechtěl nechat vzít vítr z plachet a při podání Lukáše Čekety, tentokrát hrajícího ve dvojici s Jacobem van Geelem, šlo do vedení 7:3. Aleš Dittrich protočil své blokaře a mladého Staňka nahradil zkušeným Švandrlíkem, pak se pokusil Orly zabrzdit oddechovým časem, ale ani jedno jeho svěřencům nepomohlo. Kladno bylo v domácím prostředí trpělivé, nadprůměrná návštěvnost sehrála pozitivní roli i v nasazení jednotlivých hráčů a zaslouženě triumfovalo i počtvrté v řadě. „ Super tříbodové vítězství. Škoda prvního setu, který jsme nezvládli servisem, to byl důvod, proč jsme se s Benátkami tahali. Pak jsme se na podání zvedli, bylo to vidět. Zápas jsme zvládli takticky a skvělé tři body doma,“ uzavřel čtvrteční volejbalový večer trenér Samsely. 

Kladno volejbal cz, Foto: Luděk Šipla

MVP zápasu, jehož partnerem byla společnost SAMK, byl vyhlášen univerzál Henry Rempel. Kanaďan se stal autorem 17 bodů s úspěšností 59 % na útoku. Volejbalisté využijí volného víkendu, který jim předehrávka zařídila, k regeneraci a oddychu po zběsilém začátku soutěže a od pondělí se začnou připravovat na další televizní zápas v Brně. Fandové volejbalu ale nebudou trpět nedostatkem jejich oblíbeného sportu, již dnes nastoupí CATS v Kladenské sportovní hale v prvoligovém zápase proti Plzni, víkend bude patřit mistrovským kadetům, kteří na domácí půdě odehrají první extraligový turnaj. 

Kladno volejbal cz – VK Benátky nad Jizerou 3:0 (25:22, 25:14, 25:18) 

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Zajíček, Neves, Čeketa, Kyjanica, Rempel, van Geel, libero Fernández Střídali: Hänninen

Hosté: Bartoš, Šulc, Staněk, Perry, Krča, Černý, libero Kotek Střídali:  Švandrlík, Mečiar

Statistika 

Program na říjen:

17.10. ČEZ Extraliga mužů: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz ČT SPORT

23.10. Chance Český pohár, 3. kolo: SKV Ústí nad Labem – Kladno volejbal cz 

26 .10. ČEZ Extraliga mužů: České Budějovice – Kladno volejbal cz

30.10. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Beskydy 

2.11. ČEZ Extraliga mužů: VK Karlovarsko – Kladno volejbal cz 

9.11. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec 

12. – 14.11. CEV Challenge Cup venku

16.11. ČEZ Extraliga mužů: Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 

21.11. CEV Challenge Cup, Kladno 

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky

Kladno volejbal cz, Foto: Luděk Šipla