Kladno chce zůstat na vítězné vlně 

Kladno volejbal cz

Skoro totožný start nové sezóny prožívají kladenský i ostravský tým. Sobotní soupeř Orlů ztratil jediný bod kvůli své liknavosti v domácím zápase se středočeskými Benátkami, jinak prozatím nepoznal hořkost porážky. Družstvo Tomáše Samselyho chce na půdě hostů jednoznačně navázat na výkony z minulého týdne, respektive středy, kdy si extraligoví volejbalisté hravě poradili s prvoligovými Holubicemi v rámci 2. kola Chance Českého poháru

Pikantní byl duel hlavně pro Lukáše Čeketu, který je holubickým rodákem. „ Zápas v Holubicích byl za mě atmosférou dobrý, ale soupeři chybělo hodně klíčových hráčů, takže zápas mohl vypadat možná trošku jinak, ale na to se historie neptá. Zvládli jsme to dobře. Jsem rád za šanci si zahrát a těším se na další kola Českého poháru,“ radoval se z výhry, ale i svého výkonu. 

Jelikož vloni se Středočeši poroučeli z Českého poháru již v prvním kole, když ostudně promrhali dvousetové vedení v Dobřichovicích, musí si letos cestu mezi elitní účastníky proklestit takzvaně od píky. Los Kladnu do druhého kola přisoudil brněnské Holubice, pátý tým 1. ligy, který měl v kapse například skalp cílevědomého Hradce Králové. V jihomoravském týmu nastoupili hráči s extraligovými zkušenostmi jako jsou Muroň, Koukal, Namešanský, ale naštěstí nad euforií převážila přeci jen vyšší kvalita a trénovanost bronzového týmu ČEZ extraligy a Orli si cestu do třetího kola nijak nekomplikovali. O jejich soupeři rozhodne opět los. 

Ostravská hra stojí zejména na polském nahrávači Mateuzsi Biernatovi, který se v Česku už fanouškům nemusí nijak představovat. Jeho takticky skvěle vedená hra se opírá o krajany Chwastyka na univerzálu a Dudzika na bloku, na smeči jim skvěle sekunduje Lubomír Mazoch. Již několikátým rokem funguje v Ostravě úzká spolupráce s polským gigantem Jastrzebski Wegiel, bývalý trenér Dariusz Luks se vrátil po loňském roce stoprocentně do pozice generálního manažera a sportovního ředitele jastrzebské mládežnické akademie. „ Na zápas s Ostravou se těším, ačkoliv to bude určitě těžké, protože je Ostrava v domácím prostředí silná. Ale věřím, že jsme lepší a odvezeme si tři body,“ dodává Čeketa k sobotnímu výjezdu. 

Změny v týmu VK Ostrava:

Přišli: Tomáš Zedník ( trenér ), Yaroslav Horobets, Mateusz Biernat, Jakub Chwastyk, Wojciech Dudzik, Michal Grzyb

Odešli: Dariusz Luks ( trenér ), Jakub Dvořák, Tymur Tsmokalo, Filip Jarosinksi, Dawid Pawlun

Ostravský tým si na letošní vstup do sezóny nemůže stěžovat. První dvě utkání zvládl vítězně. V prvním kole ČEZ extraligy odehrál těžké utkání s Benátkami a dokázal vyhrát, ale až v tiebreaku i přesto, že vedl 2:0. Sobotní utkání s Brnem vyznělo pro Severomoravany jednoznačně a nepříjemnému soupeři z Brna v hale na Kounicově dominovali. „ Tento vývoj začátku nové sezóny jsme zažili před sedmi lety a musím konstatovat, že je to velmi příjemná změna,“ vyjádřil se na klubovém webu nový hlavní trenér a generální manažer klubu Tomáš Zedník. 

Stejně jako Orli i Ostrava nastoupila do 2. kolo Chance Českého poháru, ve kterém si trenér dovolil protočit sestavu a nadějné mládí mu jeho důvěru oplatilo. Zlínský tým, poznamenaný zraněním dvou hráčů ze základní sestavy, nedokázal domácím plným entuziasmu vzdorovat. 

Program na říjen:

10.10. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Benátky nad Jizerou ČT SPORT 

17.10. ČEZ Extraliga mužů: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz ČT SPORT

26 .10. ČEZ Extraliga mužů: České Budějovice – Kladno volejbal cz

30.10. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Beskydy 

2.11. ČEZ Extraliga mužů: VK Karlovarsko – Kladno volejbal cz 

9.11. ČEZ Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec 

12. – 14.11. CEV Challenge Cup venku

16.11. ČEZ Extraliga mužů: Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky