Orli se představí domácímu publiku, k derby přijede Příbram

A tým Kladno volejbal cz, ČEZ extraliga muži 2024/2025

Ani ne po 48 hodinách nastoupí A tým k dalšímu extraligovému zápasu a nečeká ho rozhodně procházka růžovým sadem. V Kladenské sportovní hale se od 18 hodin odehraje první letošní derby a je evidentní, že Kocouři si budou chtít po pětisetové prohře v prvním kole chtít spravit chuť. Parta kolem Adama Zajíčka má ale za sebou úspěšný start do sezóny, a proto může do utkání vstoupit s respektem, ale sebevědomě. Partnerem letošní premiéry bude nově otevřená FORMY Clinic, která pečuje o zdraví všech členů kladenského klubu.

„ S Příbramí jsme odehráli v minulém týdnu přípravný zápas. Očekávám tuhý boj, Kocouři obměnili kádr, vypadají dobře hlavně co se fyzické kondice týče. Myslím si, že když zopakujeme minimálně takový výkon jako ve čtvrtek proti Aeru, budeme úspěšní. Bude velmi záležet na naší koncentraci a disciplíně, v neposlední řadě i na bojovnosti. Na co se opravdu těšíme, je naše hale a naši skvělí fanoušci,“ usmívá se před další volejbalovou výzvou zástupce kapitána Lukáš Kyjanica. 

Remake série o třetí místo nebude mít rozhodně nic společného s dubnovými zápasy. V Příbrami, stejně jako v mnoha týmech, došlo k velké rotaci hráčů a Orlům se postaví do cesty úplně nová šestka.   „ Myslím si, že jsme přivedli velmi zajímavé hráče. Máme hodně cizinců, což nás trápí, ale čeští hráči na trhu nejsou, takže musíme jít touto cestou. Naší ambicí je nechat na hřišti duši a v každém zápase podat co nejlepší výkon, pak se ukáže. Rádi bychom hráli play-off, tomu věřím. Půjdeme každopádně zápas od zápasu,“ vyjádřil se v předsezonním rozhovoru staronový trenér Martin Demar. 

Změny v týmu VK TROX Příbram:

Přišli: Martin Demar ( trenér ), Jan Vobejda ( asistent trenéra ), Yannick Goralik, Axel Tellez Rodriguez, Dmytro Kanaiev, Adam Vítámvás, Dusan Bonacic, Braedon Freiesen, Daan Streutker, 

Odešli: Lubomír Vašina ( trenér ), Stanislav Lyzanets, Martin Šábrt, Ignacio Benitez, Jiří Toman, Michele Verasio, Gabriel Franco

V 1. kole Kocouři hostili velmi nevyzpytatelný tým Brna a i přesto, že vedli 2:1 na sety, nedokázali nakonec zápas dovést k vítěznému konci, což je pochopitelně mrzelo: „ Nevstoupili jsme do zápasu vůbec dobře, řekl bych, že jsme hráli chaoticky, byli jsme možná zbytečně vybláznění v některých činnostech. Jediné, co nám vycházelo, byl útok, na obraně a na podání jsme byli úplně bezmocní. Těžko se mi to hodnotí, musíme se lépe připravit na Kladno než na tenhle zápas, musíme do toho vstoupit s nějakým systémem a ne takto,“ sypal si popel na hlavu kapitán Příbrami Daniel Rosenbaum pro svazový web. Ten se mohl opírat o duo útočníku Friesen a Tevkun, kteří skórovali dohromady 34x. Na pozoru se Kladno musí mít před novým blokařem Yannickem Goralikem, který si připsal do statistik 10 bodů s úspěšností 91 procent. 

Partnerem derby je FORMY CLINIC, která sídlí v centru Kladna. Tým kliniky tvoří odborníci s bohatými zkušenostmi a srdcem na správném místě, kteří pomáhají lidem zlepšovat kvalitu života. Zásadou je poskytování nejlepší možné péče, využívány jsou nejkvalitnější přístroje. V nabídce je řada terapeutických metod: rehabilitační cvičení, ENDO-Balancer, masáže, kinesiotaping, cvičení či manuální terapie.

Program na říjen:

2.10. Český pohár: Holubice – Kladno volejbal cz 19:00

5.10. Extraliga mužů: Ostrava – Kladno volejbal cz

10.10. Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Benátky nad Jizerou ČT SPORT 

17.10. Extraliga mužů: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz ČT SPORT

26 .10. Extraliga mužů: České Budějovice – Kladno volejbal cz

30.10. Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Beskydy 

2.11. Extraliga mužů: VK Karlovarsko – Kladno volejbal cz 

9.11. Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec 

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.

Zdroje: 

¹ https://www.cvf.cz/extraliga-muzi/clanky/uvodni-hvizd-cez-volejbalove-extraligy-muzu-2024-2025-zazni-uz-ve-ctvrtek-27645.html