Orli dali svému blokaři nejlepší dárek

Zdroj: Aero Odolena Voda

Extraligový tým z Kladna má za sebou první utkání sezóny a navázal na to, kde skončil. Kolektivním výkonem si poradil s velmi nepříjemným týmem Odoleny Vody a raduje se ze tří bodů do tabulky. Počáteční nervozita se naštěstí rychle rozplynula a družstvo vedené zejména patnáctibodovou slovenskou stálicí Kyjanicou si dokráčelo pro výhru nejkratším možným způsobem. 

„Začátky soutěží jsou vždy velmi důležité, takže jsme do zápasu šli, jako bychom nastupovali ve finále. Krůček po krůčku jsme se v zápase zlepšovali, a i přes naše nevynucené chyby jsme dokráčeli k výhře. Nebylo to pro začátek úplně špatné, teď už se soustředíme na bitvu proti Příbrami,“ radoval se z úspěchu argentinský reprezentant Nacho Fernández. 

Kladno vstoupilo do zápasu nevesele a při podání nahrávače Carrilla prohrávalo rychle 4:0 a trenér Samsely byl tak donucen k prvnímu oddechovému času. Jeho tým rychle zareagoval, a i díky dvěma bodům nového univerzála Rampela vyrovnal na 6:6. Hosté dokázali přestát počáteční tlak Aera a postupně si vypracovávali převahu. I několika zákrokům nováčka van Geela na síti šli kladenští volejbalisté do vedení 16:12 a Matyáš Démar čerpal už druhý oddychový čas. Blok oslavence Kyjanici znamenal první setbol a byl to i on, který nakonec až ten čtvrtý proměnil. 

Kladno volejbal cz, 1.kolo ČEZ extraligy mužů

Aero mělo lepší vstup i do druhé sady, ovšem zejména excelentní zákroky libera Fernándeze držely Orly na dostřel. Trpělivě útočící Hänninen společně s bezchybným blokem Rempela s Kyjanicou zařídili vyrovnání na 9:9. Střídajícímu nahrávači Hoangovi ovšem fungovala souhra s blokaři a jakmile měl možnost, vedl útoky přes Dvořáka s Patočkou. V kladenských barvách se rozehrál Henry Rempel a jeho fyzický fond hrál prim. Eso kapitána Adama Zajíčka korunovalo povedenou střední pasáž a potvrdilo vedení 19:14. Koncovku zkušeně odútočil Jacob van Geel a Kladnu pomohly i nevynucené chyby Odoleny Vody.

Až do třetího setu vlétli Orli v ráži nabuzeni dvousetovým vedením, a i díky stabilní přesné mezihře soupeře přehrávali 12:8, na což reagovala domácí lavička time-outem. Aero trestuhodně kazilo podání a zlehčovalo tak soupeři side-out. Velmi kompaktní týmový výkon vedl ještě k navýšení rozdílu na 16:10 a domácí na něj ani do konce zápasu nenašli protizbraň. 

„Začali jsme trošku nervózně, ale pak jsme začali dominovat na bloku, což nám pomohlo najít rytmus. Myslím, že jsme si zápas užili, bylo v něm hodně energie a hecování. Rád bych poděkoval našim fandům, jsou neuvěřitelní, neustále nás povzbuzují a můžeme se na ně spolehnout,“ zhodnotil dnešní výkon Jacob van Geel, kanadský nováček v extralize. 

Aero Odolena Voda – Kladno volejbal cz (20:25, 17:25, 18:25 ) 

Sestavy (od zóny I): 

Domácí: Carrillo, Jachnicki, Dvořák, Hladík, Heiskanen, Patočka, libero Pineau Střídali: Démar, Hoang, Dimitrov

Hosté: Zajíček, Neves, van Geel, Kyjanica, Rempel, Hänninen, libero Fernández, Šálek Střídali: 
Čeketa 

Statistika utkání ZDE

Program na říjen:

28.9. Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Příbram 18:00

2.10. Český pohár: Holubice – Kladno volejbal cz 19:00

5.10. Extraliga mužů: Ostrava – Kladno volejbal cz

10.10. Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Benátky nad Jizerou ČT SPORT 

17.10. Extraliga mužů: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz ČT SPORT

26 .10. Extraliga mužů: České Budějovice – Kladno volejbal cz

30.10. Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Beskydy 

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.