Víkendový výsledkový servis 21.9. – 22.9. : CATS loupily v Hronově, junioři si dojeli pro úspěch na Moravu

Cats, Kladno volejbal cz

Bojovnost kladenských juniorů se vyplatila a v kvalifikačním turnaji extraligy U20 se díky koncentrovaným výkonům probojovali do první výkonnostní skupiny, kterou bude středočeský klub i pořádat. Ženy se postupně rozkoukávají v 1. lize a odměnou za jejich snahu jim byly další body do tabulky skupiny A, nyní se již mohou těšit na páteční konfrontaci s Tatranem Střešovice. 

CATS

Cats, Kladno volejbal cz

Kladenské CATS čekal první výjezd v rámci první ligy žen. Zavedl je na sever Čech, kde se postupně utkaly s Hronovem a zálohou extraligové Dukly. „ Domů vezeme 2 cenné body. Zápas v Hronově byl vyrovnaný až do úplného konce, po otočeném druhem setu jsme se soupeřem držely krok. To nejen díky dobrému servisu a velmi dobré obraně, ale i následném agresivním útoku. Cely tým si zaslouží pochvalu za bojovnost a týmovost,“ cenila si výhry na hřišti soupeře trenérka Leona Neumannová. 

V sobotním zápase došlo k vystřízlivění. I když soupeř vyslal do hry velmi mladou sestavu ( Dukla Liberec A využívá první ligu pro hráčky z A týmu, které nedostávají takový herní prostor, jaký je potřeba ), dokázal své kvality na servise a Kladno tahalo celý zápas za kratší konec. „ Když už se nám soupeře podařilo srovnat, nakupily se nám chyby v komunikaci, které nás stály druhý set a dost možná i jiný průběh zapasu. Ale my jedeme dál! Tento pátek, přivítáme “konečně” na domácí půdě další zkušený tým, a to dlouholeté stálice 1. ligy Střešovice,“ zve všechny fandy kladenského volejbalu hrající trenérka. 

Kladno – VK Hronov 3:2

Kladno – VK Dukla Liberec B 0:3

Program soutěže a výsledky naleznete ZDE

Dívky U16 A

Cats U16, Kladno volejbal cz

Starší žákyně mají v nohou velmi nároční kvalifikační turnaj Českého poháru. Ve skupině Západ bojovaly ve skupině C a odehrály celkem sedm utkání. Děvčata začala zápasový maraton nešťastnou prohrou s Plzní, když jejich velmi bojovný výkon nestačil a po neproměněném mečbolu ztratila zápas 15:17 v tiebreaku. V dalších zápasech Kladno podlehlo Ústí nad Labem a domácímu Orionu, který je přehrál prakticky ve všech herních činnostech. „ Zápas s Chodovem jsme měly hodně dobře rozehraný, bohužel v koncovce druhého setu jsme udělaly 3 laciné chyby a v tiebreaku jsme kvůli rotovanému razantnímu servisu ze strany soupeřek nedokázaly otočit jedno postavení, kde jsme se naprosto zasekly,“ mrzelo trenérku Irenu Pokornou. V zápasech s Vršovicemi, Školou volejbalu a Příbramí předvedly CATS naopak koncentrovaný výkon a mohly si dovolit ve všech setech prostřídat celý kádr, který si vedl velmi dobře. „ Holky musím pochválit za nahrávku z pole po špatném příjmu, na které jsme pilně v posledních trénincích pracovaly. Poměrně dobře fungoval i útok z doskoku. Naopak se musíme zaměřit na razanci útoku z hlavního kůlu. To jsme byly na soupeřky moc hodné,“ zhodnotila výkony Pokorná.  Kladno se celkově umístilo na 5.místě a tím se kvalifikovalo do čtvrté osmičky ČP. 

Kladno – Lokomotiva Plzeň 1:2

Kladno – SK Volejbal Ústí nad Labem 0:2

Kladno – Škola volejbalu 2:0

Kladno – BVC Chodov 1:2

Kladno – Volejbal Vršovice 2:0

Kladno – Příbram B 2:0

Kladno – Orion Praha 0:2

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, Písmo, číslo

Popis byl vytvořen automaticky

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Muži C 

Eagles C, Kladno volejbal cz

V Krajském přeboru 2. třídy mužů pokračovalo ve skupině A dvěma zápasy kladenské Céčko. Soutěž, která slouží k získávání herních zkušeností mladším hráčům a hráčům, kteří nejsou příliš vytíženi v extraligách, letos Orlům svědčí a opět dokázali ve dvou vyrovnaných zápasech obodovat. Za zmínku stojí i hráčská premiéra trenéra Petra Vilta, který se mezi kladenskými nadějemi rozhodně neztratil.

Kladno C – Lázně Toušeň 1:3, 2:3 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Chlapci U20

Eagles U20, Kladno volejbal cz

Juniorská extraliga odstartovala rozřazovacím turnajem v Brně a bylo jasné, že se o nejlepším rozhodne právě v utkání s družstvem organizátora. V sobotu Orli rozehráli skupinu C dvěma výhrami. Povedeným výkonem přehráli VAM Olomouc poměrem 3:0, ve druhém utkání po rekordně dlouhé koncovce druhého setu 41:39 zlomili Nový Jičín.

„ V neděli nás čekalo utkání o všechno právě proti Brnu v plné sestavě. První set jsme začali ve stejném duchu jako v sobotu, ale ani vedení 11:5 nestačilo na jeho zisk. Polevili jsme na servisu, Brno výborně přihrávalo, nám se pak těžko bránilo, byli jsme nedůslední a netrpěliví a zbytečnými chybami jsme set prohráli. Zápas pokračoval jako na houpačce, nakonec jsme urvali čtvrtou sadu a bojovali v tiebreaku. Výpadek přišel i v něm a poměrem 13:15 jsme utkání prohráli,“ mrzelo hlavního trenéra Martina Čmeľa. 

V posledním utkání si Eagles spravili chuť s Odolenou Vodou a výhrou 3:0 si celkovým počtem 10 bodů jako nejlepší druhý tým ze všech skupin zajistili postup do první výkonnostní skupiny Extraligy U20. V té narazí v domácím prostředí na Liberec, České Budějovice, Brno a Lvy Praha. 

Kladno – Olomouc 3:0

Kladno – Nový Jičín 3:0

Kladno Brno 2:3

Kladno – Odolena Voda 3:0

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, číslo, Písmo

Popis byl vytvořen automaticky

Všechny výsledky a program soutěže naleznete ZDE

Chlapci U16 

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Eagles U16 odehráli druhé kolo Krajského přeboru v Řevnicích. V plánu byly zápasy v hale, ale pouze na jeden kurt, takže díky dobrému počasí všichni uvítali hraní na dvou kurtech venku. „ Bohužel jsme ale nehráli náš volejbal. Výhra nad týmem Poděs byla povinná a mohl jsem dát šanci i hráčům z lavičky, naopak důležitější zapas s Odolkou nám nevyšel. Museli jsme se obejít bez některých hráčů a kluci se v oslabené sestavě úplně nevyrovnali s podmínkami,“ mrzelo trenéra Martina Ticháčka. 

Kladno – Odolena Voda 0:2

Kladno – PODĚS 2:0

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, číslo, software

Popis byl vytvořen automaticky

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.