Kladenský volejbal má i letos trenérskou dvojici z ciziny

Çağrı Mustafa Tan, Kladno volejbal cz

Hádanka, kdo nahradí Slováka Tomáše Samselyho na pozici asistenta A týmu a klubového statistika, se deset dní před startem ČEZ extraligy vyřešila. Po komplikacích s vízy do Kladna ve středu přicestoval nejnovější člen orlí rodiny, Çağrı Mustafa Tan z Turecka. Bývalý nahrávač a scout s FIVB licencí bude působit nejen u A tým, ale je v plánu ho díky jeho analytickým znalostem zapracovat i do mládežnické struktury klubu. 

„ Najít asistenta, který je zároveň certifikovaný statistik a byl by bez angažmá, je skoro nemožné. Tato kombinace se platí zlatem, a i když jsme od jara, kdy bylo jasné, že se Tomáš přesunu do čela A týmu, měli na stole různá řešení, žádné nás stoprocentně nepřesvědčilo. Çağrı posledních šest let působil ve druhé nejvyšší turecké soutěži u žen i mužů a přinese do klubu zase jiný přístup a zkušenosti, které chceme napříč kategoriemi zúročit, pro naši mládež bude bonusem samozřejmě i nutnost používat cizí jazyk,“ popsal svá očekávání prezident kladenského kubu Milan Fortuník. 

Dnes čeká Orly ostrá generálka před startem ČEZ extraligy a trenérský nováček tak už bude připraven sekundovat Samselymu na lavičce. Do Kladenské sportovní haly přijedou Kocouři z Příbrami, věčný kladenský rival, a k vidění bude remake zápasů o bronzovou medaili, ve kterých na jaře byli kladenští volejbalisté úspěšnější. 

„ Chtěl jsem působit v týmu, který má ambice, a to nejen v extralize, ale i na evropské scéně, takže jsem byl pochopitelně velmi nadšený, když jsem dostal nabídku z Kladna, jednoho z nejlepších týmů v České republice. Kladno je město zasvěcené sportu a velmi rád se stávám součástí jedné z historicky nejúspěšnějších kladenských sportovních organizací. Máme mladý, dynamický a silově velmi dobře vybavený hráčský kolektiv a pevně věřím, že budeme Kladno úspěšně reprezentovat v domácí soutěži, a eventuálně i na evropské scéně, i když Challenge Cup je vždy velkou neznámou. Teď už se nemůžu dočkat zápasu, kdy hrajeme poslední přípravný zápas, který bude i mou premiérou před naším publikem,“ rozpovídal se po prvním dni v České republice Çağrı Tan. 

Çağrı Mustafa Tan 

Narozen: 1996

2023/ 2024 Hatay Büyükşehir Belediyespor, asistent trenéra 

2022 / 2023 Akkuş Belediyespor, asistent trenéra 

2021 / 2022 Cizre Belediyesi, statistik 

2020 / 2021 Çan Gençlik Kale Spor Kulübü, statistik 

2019 / 2020 Sorgun Belediyespor, statistik 

2018 / 2019 Kuzeyboru, statistik 

Program září/říjen:

20.9. Přátelský zápas Kladno volejbal cz – Příbram 18:00

26.9. Extraliga mužů: Odolena Voda – Kladno 18:00

28.9. Extraliga mužů: Kladno – Příbram 18:00

5.10. Extraliga mužů: Ostrava – Kladno volejbal cz

12.10. Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Benátky nad Jizerou 

19.10. Extraliga mužů: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz 

Rozpis ČEZ extraligy 2024/ 2025