Víkendový výsledkový servis 14.9. – 15.9. : Kladenská mládež o sobě dala o víkendu vědět

Eagles U18, Kladno volejbal cz

Velmi pozitivní dojem z výsledků práce mládežnických trenérů i jejich hráčů a hráček musí mít každý volejbalový fanda kladenského klubu. Chlapci i děvčata se dokázali prosadit na všech úrovních, doplnily je i seniorské týmy, které dokázaly, že s nimi je v jejich soutěžích třeba počítat. 

CATS

CATS, Kladno volejbal cz

Ženy si v sobotu dopoledne odbyly premiéru ve druhé nejvyšší soutěži. Z dvojzápasu z derby s Národním volejbalovým centrem vezou z Unhoště cenný bod. „ Bohužel se nám zopakoval stejný příběh jako v Českém poháru. Soupeř nás od začátku do konce tlačil servisem a my tak měly problém odsideoutovat. Nadále bojujeme s našim servisem, který nedokážeme využít tak, jak bychom mohly. Určitě chci holky moc pochválit za bojovnost a vůli prát se o každý míč. Chvílemi si myslím, že šlo o velmi atraktivní volejbal. Velký dík všem, kteří nám přišli udělat skvělou atmosféru,“ zhodnotila vstup do 1. ligy trenérka Leona Neumannová. O víkendu čeká její družstvo první výjezd, zabojují o další body proti zkušenému Hronovu a prozatímním lídrům tabulky Liberci.

Kladno – NVC 0:3

Kladno – NVC 2:3

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, číslo, Písmo

Popis byl vytvořen automaticky

Program soutěže a výsledky naleznete ZDE

Dívky U20 

Cats U20, Kladno volejbal cz

Vstup do druholigové skupiny A v kategorii juniorek se Cats nepovedl. V Jirkově se jim nepodařilo uhrát ani set, ovšem oba zápasy posloužily jako cenný zdroj informací. „ Odjely jsme z Jirkova s prázdnou, co se bodu tyká, ale s kupou povinnosti a práce do budoucna. Dnešním prohrám určitě nepomohla nesehranost hraček, ale nevetší problém za mě je nekomunikace, projev a pro mě překvapivě neznalost základních herních věci. Soupeř nás přehrál ve všech herních činnostech. Pochválit bych mohla individuálních výkonů, ale na tom týmovém budeme muset hodně zapracovat,“ neskrývala rozčarování Leona Neumannová, která má nově na starosti kromě A týmu také kategorie U20 a U22. 

Jirkov – Kladno 3:0, 3:0

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, číslo, Písmo

Popis byl vytvořen automaticky

Všechny výsledky a program naleznete ZDE. 

Dívky U18

Cats U18, Kladno volejbal cz

Kladenský A tým kadetek vkročil do soutěže velmi slibným výsledkem. V rámci skupiny C se v sobotu utkaly ve dvojzápase s Havlíčkovým Brodem. „ Přivezli jsme krásné, zasloužené 4 body. Po prvním prohraném setu jsme si dali za úkol méně kazit první podání a zpřesnit první míč, abychom se dostali k útoku ze sítě. To se podařilo, a i díky bojovnému výkonu jsme vyhráli první zapas 3:1. Vydařený začátek druhého zápasu zastavilo zranění kotníku naší jediné nahrávačky. Ačkoliv si improvizovaná sestava vedla velmi dobře, set jsme ztratili. I po návratu nahrávačky jsme hledali ideální sestavu až do konce zápasu, který jsme nakonec prohráli těsně v tie-breaku,“ popsala oba duely další nová posila trenérské sestavy Tereza Ticháčková. 

I když se děvčata musela v průběhu zápasů o výsledek hodně prát, je pozitivním zjištěním, že se na sebe mohou spolehnout: „ Musíme pochválit cely tým za bojovnost po celý den, i ve chvílích, kdy jsme na soupeře ztráceli. Velmi pomohla silná lavička aktivním povzbuzovaným i úspěšným střídáním. Dotáhli jsme několikrát výrazný náskok soupeře a přesvědčili se, že se vyplatí hrát o každý bod. Holinky jsme nepotřebovali, dvakrát nám vypli proud, ale jinak navzdory zprávám o záplavách proběhlo vše naprosto v pořádku,“ dodala trenérka. 

Havlíčkův Brod – Kladno 1:3, 3:2 

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, číslo, Písmo

Popis byl vytvořen automaticky

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Dívky U16 A

Cats U16 A, Kladno volejbal cz

Pro tým U16 A pokračovala kvalifikace opět na domácí půdě. Ve třech zápasech jednoznačně přehrávaly soupeřky ve všech herních činnostech. „ Dobře jsme odpřihrávaly poměrně jednoduchý servis a mohly jsme zkoušet rychlou hru středem.  Ani v jednom setu jsme nebyly pod tlakem, dařilo se nám zatlačit soupeřky poměrně často několikabodovou šnůrou na servisu,“ potěšily výkony trenérku Irenu Pokornou. Nejtěžší zapas děvčata odehrála proti SVBC, který ovlivnil nervózní vstup do obou setů. Trpělivá hra ale na soupeřky platila a Cats zápas měly nakonec pod kontrolou a k výhře dokráčely i se solidním náskokem v každé sadě.  Díky bezchybným výkonům si tak vysloužily postup do 1.vykonnostní skupiny.

Kladno – Tuchlovice 2:0

Kladno – SVBC B 2:0

Kladno – SVBC A 2:0

Kladno – Králův Dvůr B 2:0

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Dívky U16 B 

Cats U16 B, Kladno volejbal cz

Starší žákyně B odehrály druhou kvalifikaci Krajského přeboru ve skupině G v Příbrami. S pěti body obsadily velmi solidní třetí místo. „ Mám velkou radost, že máme na hřišti energii a celkově živý projev. Poměrně dobře podáváme, ale musíme hodně zapracovat na konzistentní přihrávce a na agresivnějším útoku,“ potěšilo trenéra Petra Vilta. 

Kladno – Hořovice 2:1

Kladno – Příbram A 0:2

Kladno – Zdice 2:0

Kladno – Říčany 0:2

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Dívky U16 C 

Cats U16 C, Kladno volejbal cz

Družstvo C odjelo do Hořovic, kde po boku mnohem zkušenějších týmu získávalo hlavně zkušenosti a herní praxi. Ve čtyřech zápasech děvčata předvedla na hřišti ohromnou bojovnost a dokázala se spontánně radovat z každého vydřeného bodu. Holky si zaslouží si velkou pochvalu za odvedenou práci ve vyšší věkové kategorii! 

Kladno – Příbram B 0:2

Kladno – Hořovice A 0:2

Kladno – Rakovník 0:2

Kladno – Kunice 2:1

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Eagles B

Eagles B, Kladno volejbal cz

Muži B sehráli dva zápasy Českého poháru s Karlovými Vary a družstvem Dobřichovic. „ Tím, že máme hodně nových hráčů, tak jsme ČP vnímali jako možnost na souhru než, že bychom si dávali ambice na postup,“ řekl upřímně trenér Dan Hykš. V prvním zápase s Karlovými Vary se bohužel týmu nepovedly koncové balony a prohrálo 3:0. V druhém, za velké vřavy ve vítězném tiebreaku, porazili Eagles Dobřichovice (vítěze první ligy). „ Vzali jsme je se sebou dolů, což je pro nás, jako pro druholigové mužstvo, cenný skalp,“ potěšila vítězná bitva Hykše. 

Kladno – Karlovarsko B 0:3

Kladno – TJ Sokol Dobřichovice 3:2 

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, Písmo, číslo

Popis byl vytvořen automaticky

Chlapci U18

Eagles U18, Kladno volejbal cz

Návrat na scénu hlásí mistrovská kategorie U18. Eagles se představili v domácím prostředí, poprvé od spanilé zlaté jízdy v květnu, a dokázali, že nehodlají ani letos ve svém tempu polevit. Bez ztráty setu si poradili se všemi soupeři a hladce si zajistili účast v elitné extraligové skupině. „ Zajistili jsme si další turnaj v nejvyšší výkonnostní skupině a našimi soupeři budou Kolín, Prosek, Dukla Liberec a Frýdek. Turnaj tedy hodnotím velmi kladně, i když ani v jednom utkání nás soupeř nedostal pod tlak. Byly momenty, kdy jsme se pod tlak dostávali sami našimi nevynucenými chybami a zbytečnou nepozorností. Šanci zahrát si dostali úplně všichni a musím kluky pochválit i za mnohem lepší energii a projev na hřišti,“ byl po kvalifikaci spokojený trenér Martin Čmeľ. 

Kladno – Dansport 3:0

Kladno – Příbram 3:0

Kladno – Blue Ostrava 3:0

Kladno – Jirkov 3:0 

Obsah obrázku text, snímek obrazovky, číslo, Elektricky modrá

Popis byl vytvořen automaticky

Všechny výsledky a program soutěže naleznete ZDE