Musíme zapracovat na disciplíně a koncentraci, říká po domácím turnaji Samsely

Kladno volejbal cz, turnaj O pohár primátora 2024

Kladenský klub se rozhodl po delší době obnovit tradici a uspořádat přípravný turnaj v domácím prostředí. I přes komplikace, které vyřešilo sobotní stěhování do sportovní haly ve Slaném, lze třídenní svátek volejbalu hodnotit jako úspěšný. „ Je skvělé, že si do haly v Kladně i ve Slaném našlo tolik fanoušků, popravdě jsme to nečekali. Mohli jsme se pozdravit se známými tvářemi a bylo vidět, že už se těší na novou sezónu a zajímají se o naše nové hráče,“ ocenila výkonná manažerka Anna Earl. 

Dvě výhry ze tří zápasů a celkové druhé místo jsou solidním obrázkem předextraligové přípravy. „ Pro nás byl turnaj dobrým testem toho, co umíme a co ne. Ukázalo se, že máme místy problém udržet koncentraci. Buď v začátcích setů, kdy dostaneme tři body v řadě a musíme soupeře dotahovat a stojí nás to mnoho sil, anebo jsou to koncovky, kdy uděláme pár nevynucených chyb. Dokázali jsme otočit sety s Duklou i Odolkou, to je určitě pozitivum, ale potřebujeme zapracovat na disciplíně a převzít odpovědnost za týmový výsledek,“ vyjmenoval nedostatky v kladenské hře i projevu hlavní trenér Tomáš Samsely. 

Všechny tréninky, ale i přípravné zápasy sleduje pečlivě z pozice kondičního trenéra dlouholetý člen kladenského realizačního týmu Matyáš Myškovský. „ Z hlediska fyzické připravenosti je to tak 50/50. Jsou kluci, kteří jsou velmi spokojeni s tím, jak se cítí, a my s jejich fyzickým projevem na hřišti, ale u několika hráčů je stále co zlepšovat. Chybí nám ještě jiskra, ale posledních 5 % detailu se dělá skoro stejně těžko jako prvních 95% práce. Máme za sebou dlouhou a relativně obtížnou přípravu a ke klukům přistupujeme s vědomím, že nebylo cílem mít top formu hned první zápas. To není možné udržet po celou sezonu. Ale věříme, že ještě tak dva týdny a budeme zhruba tam, kde bychom chtěli. Stejně jako vloni se těším, co kluci ukážou ,až se urvou ze řetězu,“ vysvětluje, v jakém stadiu se momentálně nachází kondice jeho hráčů.  

Výsledky Turnaje o pohár primátora města Kladna:

Kladno – VK Dukla Liberec 3:1

„ Hrát s Duklou byla jako vždy výzva a zápas jsme si užili. Ale máme ještě dost práce, co se týče našeho výkonu. Pořád jsme v některých fázích zápasu zbytečně nesmělí, což se projevuje zejména v útoku a na servise a pořád musíme pracovat na komunikaci,“ vypočítal prozatímní limity družstva nový univerzál Henry Rampel. 

Kladno – Hypo Tirol Innsbruck 0:3

„ Jsem rád, že jsem konečně nastoupil s Kladnem v domácím zápase. Myslím si, že jsme mohli hrát určitě lépe a dělali jsme zbytečné chyby v lehkých situacích a nezabrali v koncovkách. Je to škoda, protože dle mého názoru jsme se před našimi fanoušky mohli uvést v lepším světle, zvlášť když nás neúnavně podporovali celé utkání. Určitě musíme přitvrdit na servise, abychom soupeře odtáhli od sítě. Ale ještě máme dostatek času před startem extraligy, takže věřím, že se do toho dostaneme,“ okomentoval třísetovou prohru blokař Jakub Kováč.

Kladno volejbal cz, turnaj O pohár primátora 2024

Kladno – Aero Odolena Voda 3:2 

„ V prvním setu jsme předváděli nepochopitelně nervózní výkon. Druhý byl už lepší, ale pořád produkujeme velké množství nevynucených chyb v jednoduchých situacích. Až ve třetí sadě jsme začali hrát náš volejbal. Oceňuji návrat z manka 2:0. Museli jsme to na sílu urvat, nastartovala se souhra s Donym ( nahrávačem Jiřím Donátem ), náš systém bloku a obrany začal fungovat. Já určitě musím zlepšit příjem zkráceného podání, s tím jsem bojoval. Ale jsme na dobré cestě a myslím, že se začínáme krůček po krůčku cítit připraveni na start soutěže,“ míní finská posila Jiri Hänninen. 

  1. Hypo Tirol Innsbruck 
  2. Kladno volejbal cz
  3. Aero Odolena Voda
  4. VK Dukla Liberec

Aktuality ohledně dění v extraligovém týmu i kladenském klubu budou sdíleny na webových stránkách a sociálních sítích, stejně tak jako program přípravy, přátelských zápasů a mimosportovních akcí Orlů. 

Program září/říjen:

20.9. Přátelský zápas Kladno volejbal cz – Příbram 18:00

26.9. Extraliga mužů: Odolena Voda – Kladno 18:00

28.9. Extraliga mužů: Kladno – Příbram 18:00

5.10. Extraliga mužů: Ostrava – Kladno volejbal cz

12.10. Extraliga mužů: Kladno volejbal cz – Benátky nad Jizerou 

19.10. Extraliga mužů: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz 

Rozpis ČEZ extraligy 2024/ 2025

Kladno volejbal cz, turnaj O pohár primátora 2024