Orly na domácím turnaji čeká zkouška ohněm

Kladno volejbal cz

Po pěti měsících se představí loňští bronzoví medailisté v domácím prostředí v ostrých zápasech. Od zítřka do soboty kladenský volejbalový klub pořádá Turnaj o pohár primátora města Kladna, do kterého se mu podařilo sehnat velmi prestižní soupeře. Publikum bude mít během tří dní jedinečnou šanci shlédnout tři zápasy Orlů, navíc proti oponentům velmi zvučných jmen. 

„Končíme sedmý týden přípravy, práce na kondici již ustoupila velmi do pozadí, soustředíme se na volejbal, herní systém a taktiku. Domácí turnaj nám pomůže se dostat do zápasového režimu, jehož součástí bude videopříprava i dopolední aktivace jako ve standartní herní dny,“ popisuje plány hlavní trenér Kladna Tomáš Samsely. 

Hypo Tirol Innsbruck je historicky nejúspěšnější tým rakouské ligy, kterým navíc prošlo mnoho českých a slovenských hráčů. Donedávna kvůli úrovni domácí soutěže startoval v německé Bundeslize a letos se připravuje na kvalifikaci do nejlepší klubové soutěže v Evropě, Ligy mistrů. Trenér Orlů Samsely si pod Alpami odkroutil jednu sezónu a díky vazbám na sportovního ředitele klubu Štefana Chrtianského, mimochodem bývalého spoluhráče a přítele Milana Fortuníka, si rakouský celek odbyde předpohárovou generálku právě na kladenském turnaji. 

Dukla Liberec a Aero Odolena Voda se řadí do nejkvalitnější pětice na české volejbalové scéně a v jejich řadách došlo od konce extraligového ročníku 2023/2024 k řadě změn, včetně výměny trenéra v obou táborech. Duely s nimi budou tak pro Kladno důležitou konfrontací, ale i možností nově složené celky nascoutovat a zjistit, na co se mají v nové sezóně připravit. S Aerem navíc Orli ČEZ extraligu 26.9. odstartují. 

Partnerem třídenního zápasového maratonu se stal POP Outlet a divákům bude v průběhu zápasů rozdáno 6 dárkových šeků, které nákupní centrum u ruzyňského letiště do turnaje věnovalo.

Program utkání:

Čtvrtek 12. 09. ( Kladenská sportovní hala )
17:00 Kladno – Liberec
19:30 Innsbruck – Odolena Voda 


Pátek 13. 09. ( Kladenská sportovní hala )
16:00 Liberec – Odolena Voda
18:30 Kladno – Innsbruck


Sobota 14. 09. ( sportovní hala Slaný )
10:30 Innsbruck – Liberec
13:00 Kladno – Odolena Voda

Muži nejsou jediným družstvem, které se o víkendu kladenské volejbalové veřejnosti představí. Dvoudenní kvalifikační turnaj extraligy absolvuje mistrovská kategorie chlapců U18, CATS mají naplánovány zápasy první ligy proti Národnímu volejbalovému centru a všichni si přejí, aby oba kolektivy vkročily do nové sezóny pravou nohou. 

„ Z důvodu poškození palubovky v hale Střední průmyslové školy došlo ke změně místa konání všech utkání, A tým má šanci vyzkoušet novou sportovní halu ve Slaném, extraliga kadetů zaujme jejich místo v domácím prostředí Na Sletišti a ženy A našly prozatímní útočiště v unhošťské tělocvičně,“ vysvětluje Milan Fortuník a nabádá fanoušky, aby si pečlivě zkontrolovali program družstva, které budou chtít přijít podpořit. 

Program září:

12. – 14.9. Turnaj o pohár primátora města Kladna ( Kladno, Liberec, Innsbruck, Odolena Voda ) 

14.9. – 15.9. Kvalifikační turnaj extraligy U18, Kladenská sportovní hala

14.9. 1. liga žen: Kladno – NVC, 10:00 a 14:00, sportovní hala Unhošť 

20.9. Přátelský zápas Kladno volejbal cz – Příbram 18:00

26.9. Extraliga mužů: Odolena Voda – Kladno 

28.9. Extraliga mužů: Kladno – Příbram 

12.10. Extraliga mužů: Kladno – Benátky nad Jizerou 

Rozpis ČEZ extraligy 2024/ 2025