CATS i Eagles B vstupují do Chance Českého poháru

Cats, Kladno volejbal cz

V sobotu čeká kladenské fanoušky volejbalová nálož. Kladenská sportovní hala hostí kvalifikační turnaje Českého poháru a prvoligový tým žen i béčko mužů si odbydou letošní soutěžní premiéru. První kolo Českého poháru se hraje formou turnajů, ze kterých se kvalifikují pouze vítězové skupin. 

„Pohárová utkání jsou pro oba týmy skvělou přípravou na jejich soutěže. Oba kolektivy se postupně formují, doplňovaly se poslední akvizice na soupiskách. Jsme velmi spokojeni, jak se obě družstva povedlo poskládat,“ těší koncepční práce trenérů Hykše i Neumannové prezidenta klubu Milana Fortuníka. 

Po kýženém postupu do 1. ligy, který se povedl napodruhé, už není družstvo Leony Neumannové žádný nezkušeným nováčkem, musím se ale připravovat přeci jen na vyšší úroveň volejbalu: „ Jedním z cílů na pohárovém turnaji je sbírání herních zkušeností před sezonou, sehrávaní se a zapracování individuálních herních činností, na které jsme společně s kondicí kladly v přípravě větší důraz,“ vysvětluje očekávání od sobotních zápasů hrající trenérka. Do cesty se jejím svěřenkyním postaví prvoligová Plzeň a pražské Lvice, které se netají cílem letos zabojovat o možnost si zahrát o účast extralize.

„Druhotným ale neméně důležitý cílem je jít si za vítězstvím, hrát bojovně a týmově, což budu po hráčkách vyžadovat i během sezóny. Do té jdeme s cílem popasovat se s roli nováčka se ctí. Nejdříve se popereme o play-off a pak samozřejmě o nejlepší umístění,“ dodala zkušená koučka.

Co se tyká družstva, k lehké obměně pochopitelně došlo. CATS stále budou sázet na dravé, talentované mládí doplněné o lehce zkušenější hračky. Podstatné je, že v seniorském týmu je několik klubových odchovankyň. Momentálně je těžké odhadnout, jakou kvalitou CATS disponují, první velkou konfrontací budou právě pohárové duely, které hodně napoví. „ Pro diváky, kteří se dotazovali, kde bude možné holky vidět, je sobota skvělá příležitost po letním volejbalovém půstu přijít fandit,“ dodává Fortuník. 

B tým mužů se pod vedením Dana Hykše konečně zkonsolidoval a jeho chod a tréninková náplň je systematická a navazující a doplňující jak práci mládeže, tak extraligového družstva. „ Hraní pro radost, kterému v minulosti B tým sloužil, jsme trošku omezili a chceme naši rezervu využívat zejména k tomu, aby mladší kluci z A družstva měli dostatek herního prostoru a hráči z mládeže naopak získávali zkušenosti ve vyšší soutěži. Moc se mi libí, že Dan nastolil režim pravidelných tréninků a silové přípravy a regenerace,“ oceňuje práci trenéra Milan Fortuník. 

V pohárových zápasech ovšem Eagles B nemohou pomoci hráči z extraligového družstva, jelikož pravidla jasně říkají, že hráč nemůže startovat za vícero týmů. „ Velkou osobností by měl být v druholigové sezoně podle předpokladů Jirka Donát, který by měl těžit i z herního spojení s Jasmínem Popelkou nebo Pavlem Gottesmanem, ale ty v sobotu bohužel na hřiště herní řád nepustí,“ vysvětluje prezident. Volejbalové publikum ale může přijít do hlediště podpořit například navrátilce Salače, Kučeru nebo Roháčka.

Oba kvalifikační turnaje budou odehrány v Kladenské sportovní hale v sobotu, první zápasy startují v 10 hodin. 

Program září:

7.9. Skupina A 1. kola Chance Českého poháru žen: Kladno – Plzeň 10:00, Kladno – Lvi Praha 17:00

7.9. Skupina B 1. kola Chance Českého poháru mužů: Kladno B – Karlovarsko B 10:00, Kladno B – Dobřichovice 17:00

11.9. Náborový trénink Kladno volejbal cz, 15:30 – 17:00, Kladenská sportovní hala

12. – 14.9. Turnaj o pohár primátora města Kladna ( Kladno, Liberec, Innsbruck, Odolena Voda ) 

20.9. Přátelský zápas Kladno volejbal cz – Příbram 18:00

26.9. Extraliga mužů: Odolena Voda – Kladno 

28.9. Extraliga mužů: Kladno – Příbram 

Rozpis ČEZ extraligy 2024/ 2025