Víkendový výsledkový servis 31.8. – 1.9. : Letošní ročník jako první rozehrály starší žákyně

Kladno volejbal cz, Cats U16 A

První kategorií, která vkročila do letošního soutěžního ročníku, jsou starší žákyně. Všechna tři kladenská družstva se představila v kvalifikačním turnaji Krajského přeboru U16 na domácí půdě. Ani jeden z týmů nezaváhal a splnil cíle, které trenéři před zápasy určili. Výborné výsledky jsou velmi slibným startem a motivací do další práce. 

Dívky U16 A

Družstvo A mělo povinnost, v roli lídra, porazit tři týmy z pětičlenné skupiny. To se nakonec týmu Ireny Pokorné povedlo a až poslední zápas nedopadl podle předpokladů. „ Vyrovnaným soupeřem měl pro nás být tým Kralupy A, což bohužel nebyl a hladce nás přehrál v obou setech. Nedokázaly jsme čelit jejich těžkému podaní a vlastně jsme se vůbec nedostaly ke své hře,“ popsala důvody jediné prohry trenérka. 

Dívky U16 B

Kladno volejbal cz, Cats U16 B

Ve stejné skupině bojoval i B tým pod vedením Petra Vilta. Bohužel, ještě polovina týmu byla na dovolené s rodiči, takže trenér nedisponoval žádným střídáním. „ Holky to ale zvládli, i když s občasnými výpadky. Prohráli jsme jen s favority Kralupy A a Kladnem A. Máme většinou dobrou energii na hřišti, ale hodně musíme pracovat na preciznosti a agresivním útoku,“ potěšil ho turnajový výsledek. 

Dívky U16 C 

Kladno volejbal cz, Cats U16 C

Družstvo C je skupina plná benjamínků a většina hráček spadá věkově do mladších žaček. Na domácím turnaji tak nejmenší CATS sbíraly teprve první soutěžní zkušenosti. Svoji velkou bojovností a odhodláním uhrát každý míč se podařilo vyhrát jeden zapas a jeden zapas dotáhnout až do tiebreaku. „ Mám velkou radost za jejich bojovnost a jejich stoprocentní nasazení. Tyto zkušenosti jim pomohou do budoucna i v soutěžích jejich kategorie,“ chválila nejmladší kladenské volejbalistky Irena Pokorná.