Liberecký turnaj ukázal Orlům, na čem je třeba pracovat

Kladno volejbal cz, Dukla Cup 2024

Orli mají v nohou po víkendu čtyři zápasy a spoustu poznatků, jakým směrem by se měly ubírat poslední tři týdny předligové přípravy. Dvě výhry a dvě prohry a jejich průběh odpovídaly momentální formě družstva. Každý člen kladenského kádru dostal adekvátní herní prostor, aby trenéři předešli přetížení, zároveň již postupně zapracovávali navrátivší-se reprezentanty Zajíčka s Kováčem. 

„Po měsíci přípravy jsme se sešli konečně kompletní. Viděl jsem v akci všechny hráče, tomu ale i odpovídala kvalita hry. Celý turnaj byl nahoru dolů, bylo vidět, že zkušenější kluci si s tím umí poradit lépe navzdory tomu, že do přípravy zasáhli později. Teď máme dva týdny bez zápasu, takže máme dost prostoru se sehrát,“ shrnul výkony na turnaji hlavní trenér Tomáš Samsely. 

Výsledky Dukla Cupu:

Kladno – Ústí nad Labem 1:2

„První set jsme zvládli na úrovni, i když soupeř vyrobil hodně chyb. Pak opravdu nevím, co se s námi stalo, změnila se nálada a přístup, a už jsme se z toho nevyhrabali. Kdybych to měl hodnotit, dal bych nám 6 bodů z 10,“ řekl nový smečař Orlů Jiri Hänninen. 

Kladno – Dukla Liberec 3:0

„Samozřejmě jsme neodehráli bezchybné utkání, jsme pořád na úplném začátku. Ale určitě jsme víc bojovali než v prvním zápase, byli jsme kompetitivní. Pořád se pereme s podáním, ale to není nic neobvyklého v této fázi přípravy. Musíme vylepšit mezihru a nahrávku po obraně, aby měli útočníci komfortní podmínky pro útok. Ale celkově to byl dobrý zápas, ukázali jsme bojovného ducha a týmovost,“ popsal výhru s domácím družstvem režisér hry José Neves. 

Kladno – Myjava 1:2

„Z mého pohledu jsme podali velmi špatný výkon. Byl vlažný, jak kdybychom spali. Nesoustředili jsme se na důležité míče i výměny, které jsme mohli vyřešit daleko lépe. Jediné pozitivum byla stoupající tendence našeho výkonu, ale máme ještě na čem pracovat, spíš máme práce jako na kostele,“ nebál se kritiky zástupce kapitána Lukáš Kyjanica. 

Kladno – Benátky nad Jizerou 2:1 

“Po nepodařeném utkání s Myjavou byl cíl jasný, spravit si chuť po všech směrech. Začali jsme velmi dobře, aktivně, hýřící energií a s chutí po vítězství, to vše jsme přetavili ve vítězství v první setu, zejména zásluhou skvěle hrajícího Pavla Gottesmana. Ve druhém setu už jsme energií a chutí nezářili a dopadala na nás postupně únava. Nebyli jsme precizní a hráli hala bala, nedařilo se nám bránit dobře hrající Benátky, trápili jsme se na příjmu a následný útok byl tím pádem složitý. Ve třetím setu už to bylo o morálu a urvali jsme ho i přes to, že tam bylo spousta individuálních nedostatků a laciných chyb. Druhé místo je hezké, ale jsme ještě velmi daleko od ideálu,“ shrnul závěrečný duel kapitán Adam Zajíček. 

  1. Benátky nad Jizerou
  2. Kladno volejbal cz
  3. VK Dukla Liberec
  4. SKV Ústí nad Labem
  5. Spartak Myjava 

Kladenský volejbalový klub, respektive mládež pod aktivně se podílejícím trenérským dohledem, absolvoval v sobotu dopoledne charitativní běh pro Dr. Klauna, konající se pod hlavičkou akce RUN4CHILDREN. V rámci dopoledne naplněného ukázkami práce složek IZS si hráči a hráčky odběhli pětikilometrovou trasu. Akce dlouhodobě upozorňuje na nemocniční klaunskou iniciativu, která pomáhá hospitalizovaným dětem a dospělým. „Velmi mě těší hojná účast, sešlo se téměř 40 členů našeho klubu a zastoupení měly všechny věkové kategorie mládeže společně s A týmem žen. Náplň celého dopoledne pro nás byla velmi poučná, program jsme završili pohodovým kilometrovým okruhem. Jsem ráda, že jsme přispěli svou účastí upozornit na dobrou věc,“ shrnula sobotní dopoledne vedoucí mládežnické složky klubu Kateřina Svobodová. 

Běh Dr.Klaun, Kladno volejbal cz

Aktuality ohledně dění v extraligovém týmu i kladenském klubu budou sdíleny na webových stránkách a sociálních sítích, stejně tak jako program přípravy, přátelských zápasů a mimosportovních akcí Orlů. 

Program září:

6.9. 4UFEST Unhošť 16:00 – 19:00

7.9. Skupina A 1. kola Chance Českého poháru žen: Kladno – Plzeň 10:00, Kladno – Lvi Praha 17:00

7.9. Skupina B 1. kola Chance Českého poháru mužů: Kladno B – Karlovarsko B 10:00, Kladno B – Dobřichovice 17:00

11.9. Náborový trénink Kladno volejbal cz 15:30 – 17:00 Kladenská sportovní hala

12. – 14.9. Turnaj o pohár primátora města Kladna ( Kladno, Liberec, Innsbruck, Odolena Voda ) 

20.9. Přátelský zápas Kladno volejbal cz – Příbram 18:00

26.9. Extraliga mužů: Odolena Voda – Kladno 18:00

28.9. Extraliga mužů: Kladno – Příbram 18:00

Rozpis ČEZ extraligy 2024/ 2025