Kladenský volejbal je v závěru prázdnin na roztrhání

Na konci měsíce se naplno rozjíždí volejbalové i mimosportovní aktivity napříč kladenským klubem. A tým odcestuje na dvoudenní turnaj do Liberce, zástupci mládežnické složky se zúčastní v sobotu ráno charitativního běhu RUN 4 CHILDREN, příští pátek pak bude kladenský volejbal k vidění na 4UFESTu v Unhošti. První zářijový víkend bude patřit kvalifikačním turnajům do CHANCE Českého poháru, které kladenský klub pořádá a fanoušci budou tak mít možnost poprvé vidět nově složený A tým žen a B tým mužů. 

„Na začátku nové sezóny jsme si definovali jednotlivé priority a jednou z nich je intenzivnější propagace mládeže, volejbalu a nábor nových hráčů. Protože je Áčko mimo Kladno, budou k vidění Na Sletišti hráči z naší mládežnické líhně společně s vedoucí kladenské mládeže Kateřinou Svobodovou. Akce pořádaná městem Kladnem za účasti složek IZS je již tradiční záležitostí a velmi nás těší, že ji můžeme podpořit,“ říká o běhu pro Dr. Klauna prezident Milan Fortuník.

Dr. Klaun je první a originální nemocniční klaunskou iniciativou v České republice. Je jedním z projektů neziskové organizace Chance 4 Children. Týmy Dr. Klauna zasvěcují svůj volný čas „Terapii smíchem“ – proslulé metodě, kterou přináší hospitalizovaným dětem i dospělým. Pomáhají jim tak překonávat vážnou nemoc, osamělost či traumata z izolace. Za více než 20 let navštívili naši klauni v Čechách a na Moravě přes 235 000 dětí a dospělých na stovkách nemocničních oddělení a v domovech pro seniory. Přinesli jim radost a úlevu v prostředí, kde převažuje bolest, strach a stýskání. Dr. Klaun přináší veselé zážitky na neveselá místa.

Extraligoví volejbalisté se 30. – 31. 8. zúčastní tradičního Dukla Cupu. V Liberci se postupně utkají s Ústím nad Labem, domácím družstvem, Myjavou a Benátkami. Ty Orli porazili v pátečním přátelském utkání 3:1. „ Turnaj v Liberci je pro nás důležitý už jen z toho pohledu, že budu mít poprvé k dispozici kompletní kádr. Máme za sebou druhý týden práce v šestkách a bude to pro nás vhodný test výkonnosti,“ očekává od čtyř zápasů, které se hrají na tři hrané sety, hlavní trenér Tomáš Samsely. Jak zmínil, po posledních kvalifikačních zápasech tým doplní kapitán Adam Zajíček a slovenská posila Jakub Kováč. 

V pátek 6. září se kladenská výprava představí i za účasti Milana Fortuníka v Unhošti, kam byli Orli pozvaní na třetí ročník 4UFESTu. Na fotbalovém hřišti a v unhošťské sportovní hale si děti budou moci vyzkoušet různé sporty, volejbal nevyjímaje. Kladenský volejbal bude prezentován od 16:00 – 19:00, kdy si každý zájemce vyzkouší jednotlivé herní činnosti na připraveném volejbalovém kurtu, Pro demonstraci i pomoc trenérku Katku Svobodovou doprovodí hráči družstva U18, které se pyšní titulem mistra České republiky z letošního května.   

V plné přípravě je od půlky srpna i celá dívčí složka, výjimkou nejsou ani ženy, které čeká na začátku září velmi ostrý start v podobě kvalifikačního turnaje do Českého poháru, stejně jako B tým mužů. 

Aktuality ohledně dění v extraligovém týmu i kladenském klubu budou sdíleny na webových stránkách a sociálních sítích, stejně tak jako program přípravy, přátelských zápasů a mimosportovních akcí Orlů. 

Program září:

6.9. 4UFEST Unhošť 16:00 – 19:00

7.9. Skupina A 1. kola Chance Českého poháru žen: Kladno – Plzeň 10:00, Kladno – Lvi Praha 17:00

7.9. Skupina B 1. kola Chance Českého poháru mužů: Kladno B – Karlovarsko B 10:00, Kladno B – Dobřichovice 17:00

11.9. Náborový trénink Kladno volejbal cz 15:30 – 17:00 Kladenská sportovní hala

12. – 14.9. Turnaj o pohár primátora města Kladna (Kladno, Liberec, Innsbruck, Odolena Voda) 

20.9. Přátelský zápas Kladno volejbal cz – Příbram 18:00

26.9. Extraliga mužů: Odolena Voda – Kladno 

28.9. Extraliga mužů: Kladno – Příbram 

Rozpis ČEZ extraligy 2024/ 2025