Zpět na značkách je i chlapecká složka, vyrazila na Křivoklát

Eagles Kladno volejbal cz, soustředění Píska 2024

V sobotu vyjely všechny týmy chlapecké složky klubu Kladno volejbal cz na soustředění a zahájily tím přípravu na novou, pro tři družstva extraligovou, sezónu. Pod vedením Martina Čmeľa, Kateřiny Svobodové a Martina Ticháčka se chlapci celý týden zaměří zejména na nabírání kondice a individuální volejbalové dovednosti. 

„Budu se opakovat, ale je skvělé, že všechny tři nejstarší chlapecké týmy jsou extraligové, a i díky tomu jsme byli konečně zařazeni do svazového systému Sportovních center mládeže. Díky podpoře svazu máme možnost nadále rozvíjet a zlepšovat činnost a chod mládežnické sekce. To jde ruku v ruce i s tím, že letos si zkusili někteří kluci z SCM přípravu s A týmem, poznali trošku pracovní systém i morálku, poznali osobně celý realizační tým i profesionály. Díky tomu jsou chlapci pod neustálým dohledem a je to pro jejich nasměrování a kariéru jedině dobře. Letos bych byl velmi nerad, abychom v nějaké ze soutěží hráli jen o udržení, ale budeme tlačit na výsledky a účast v nejlepších osmičkách ve všech kategoriích. Zároveň bych byl rád, aby se lídři mládežnických celků stali i tahouny v našem B týmu, který pod vedením Dana Hykše hraje 2. ligu a máme ambice se posunout výš,“ shrnul start a ambice nové sezóny prezident klubu Milan Fortuník. 

Eagles Kladno volejbal cz, soustředění Píska 2024

V Pískách u Křivoklátu, v areálu Střední lesnické školy, se sešli hráči kategorií U14 – U22, aby po letní pauze mohli v klidu zpět najet do obvyklého tréninkového režimu.  „V prvním týdnu přípravy se soustředíme na herní činnosti jednotlivce a na velké množství opakování pro upevnění co možná nejlepší techniky, plus kondici. Větší důraz chci dát právě technice, která nás v klíčových momentech uplynulé sezóny doháněla a dostávala do potíží. Za měsíc naskočíme do ostrých zápasů, školních povinností a nebude takový časový komfort být spolu a soustředit se jen na volejbal. Proto oceňujeme, že jsme mohli vyrazit na soustředění, stmelit partu a navzájem se poznat s novými kluky,“ říká šéftrenér SCM Martin Čmeľ. Ten má i letos na starosti hned tři extraligové kategorie – U18, U20 a U22, a bude úzce spolupracovat i s B týmem vedeným Danielem Hykšem. 

Eagles Kladno volejbal cz, soustředění Píska 2024

Starší žáci v čele s Martinem Ticháčkem pracuji na kondici, herních činnostech jednotlivce, základním postavení nebo pohybu po hřišti bez míče. „ Z loňské sezóny si neseme nedostatky v bojovnosti, a protože kluci určitě nechtějí naštvaného trenéra, tak už se učíme bojovat. Snad nám vydrží zdraví, přístup i nadšení cely týden a můžeme makat i na kolektivu,“ usmívá se bývalý extraligový hráč, kterého nadšení a zarputilost zdobily. 

 „My se s nejmladšími zaměřujeme především na rozvoj rychlosti, správné volejbalové techniky, ale i hry samotné. Zatím převážně ve dvojicích a trojicích na malých hřištích. Menší objem přípravy tvoří kondice a doplňkové sporty, jako fotbal, ping-pong nebo badminton. Utužujeme vztahy v kolektivu a zdá se, že s hráči této kategorie se bude pracovat dobře,“ popisuje náplň tréninků kategorii U14 Kateřina Svobodová, která má na starosti nejmenší naděje již druhou sezonu. 

Program mládežnických týmů je nabitý již od prvních dnů nového školního roku. Již 8.září zahájí starší žáci soutěž Krajského přeboru v domácí hale, kategorie U22 vyjede na první rozřazovací turnaj extraligy do Karlových Varů. Další dva víkendy následují rozřazovací turnaje extraligy U18 v domácím prostředí a U20 v Brně.

U16, U18, U20, U22 – termínový kalendář soutěží 

Eagles Kladno volejbal cz, soustředění Píska 2024