Orli ve svých řadách přivítají Popelku

Jasmin Popelka, nový hráč Kladno volejbal cz

Poslední nově příchozí tváří kladenského klubu je Jasmín Popelka. Mladý a fyzicky skvěle disponovaný smečař bude mít vzhledem ke svému věku dostatek času i adekvátní podmínky k tomu, aby se pokusil naplnit svůj potenciál. „Pro Kladno jsem se rozhodl, protože je to dlouhodobě úspěšný tým. Pro mě je to velká příležitost se dále rozvíjet v mužském volejbalu a vidím v klubu svou budoucnost,“ říká před startem letní přípravy.

„Příchod Jasmína je výsledkem našeho dlouhodobého snažení do Kladna přivést i mladší kluky. Pádným argumentem je samozřejmě extraligová struktura mládeže, na kterou plynule navazuje i extraliga mužů, což by pro hráče mělo být jedno z nejdůležitějších rozhodovacích kritérií. Jasmína zapojíme, stejně jako Jirku Donáta, rovnou do tréninku A týmu. Je z volejbalové rodiny, to je vždy dobrá předzvěst toho, že má volejbal rád. Uvidíme, jak rychlá bude jeho adaptace, ale je velkým příslibem pro kladenský klub, ve kterém do budoucna chceme vybudovat osu složenou s českých hráčů,“ vysvětlil angažování Popelky prezident klubu Milan Fortuník. 

Jasmin Popelka, nový hráč Kladno volejbal cz

Spolupráce klubu Kladno volejbal cz se sportovním gymnáziem pomůže českobudějovickému juniorovi plynule navázat ve studiu, od září bude navštěvovat třetí ročník školy, do které kromě hráčů a hráček kladenského klubu chodí i členky Národního volejbalového centra.  „Změna to pro mě bude samozřejmě velká, budou to pro mě první zkušenosti s profesionálním volejbalem. Nebojím se jí ale, naopak ji beru jako velkou motivaci a další příležitost být zase o něco víc autonomní. Těším se na nové lidi, a to jak v klubu, tak i ve škole. Jsem zvědavý, jaké bude nové prostředí a jak rychle se aklimatizuji, abych zvládal kombinaci školy a volejbalu. Jakožto nováček v klubu očekávám hlavně týmovou atmosféru, kde jsou všichni odhodlaní nechat na hřišti vše, a s ní samozřejmě co nejlepší výsledky. Pro mě je cíl se vždy posouvat dál a nikdy nestát na místě. Těším se určitě na Adama Zajíčka, se kterým byl i táta v reprezentaci,“ nebojí se konkrétně pojmenovat svá očekávání slibný volejbalista. 

Jasmín Popelka

Narozen: 2006

Výška: 197 cm 

Jasmin Popelka, nový hráč Kladno volejbal cz