Chci s Kladnem navázat tam, kde minulou sezónu skončilo, říká odhodlaně van Geel

Jacob van Geel, nový hráč Kladno volejbal cz

Útok kladenských Orlů bude mít oporu i v dalším kanadském reprezentantovi. Z Mount Royal University v Calgary přesídlí do středních Čech člen beachvolejbalového národního výběru Jacob van Geel. Vytáhlý smečař, který se rozhodl pro profesionální kariéru v Evropě, doplním trio Imamura, Čeketa, Hänninen. 

„Jacob je další mladý kanadský hráč s výborným fyzickým fondem. Zapadl nám do profilu hráče, kterého jsme hledali, typově je podobný jako nový univerzál Henry Rempel,“ těší se na spolupráci s nadějným smečařem trenér Samsely.  

Jacob van Geel, nový hráč Kladno volejbal cz

Van Geelův tým, Pumy z Calgary, vypadl v letošní sezóně ve čtvrtfinále západní konference kanadské univerzitní ligy s družstvem Winnipegu. Pravidelně tak nastupoval i proti svému novému spoluhráči Henrymu Rempelovi. „Poslední rok v Kanadě jsem si opravdu užil. Bylo mi smutno z toho, že se naše sezóna chýlí ke konci, ale jsem připraven a nadšený přijmout novou výzvu v Česku. Několik mých blízkých přátel mi řeklo o České republice skvělé věci, slyšel jsem, že je to krásná země a pivo je levné ;),“ připravuje se na české kulturní prostředí čerstvý absolvent. 

„Mým cílem pro sezónu je pomoci Kladnu navázat tam, kde minulou sezonu skončilo, a prosadit se i v Českém poháru, ve kterém se mu nedařilo. V osobní rovině se chci prosadit a ukázat, co umím, a věřím, že Kladno a česká soutěž jsou pro to ideální místo. Letní pauzu momentálně trávím tréninkem a na turnajích s kanadským národním beachvolejbalovým týmem. To znamená cestovat po Kanadě a hrát kanadskou beachovou tour. Obzvlášť se těším na Vancouver Open a Calgary Open,“ dodává před nástupem do přípravy kanadský útočník. I díky němu bude mít letos kladenský A tým věkový průměr pouhých 24 let. 

Jacob van Geel 

Narozen: 2001

Výška: 198 cm 

Dosah: 366 cm 

Jacob van Geel, nový hráč Kladno volejbal cz