Platačs si jde plnit sny do Francie

Kristaps Platačs, Kladno volejbal cz

Volání francouzské nejvyšší soutěže Marmara SpikeLeague vyslyšel nejvíce bodující hráč ČEZ extraligy Kristaps Platačs. Po neuvěřitelném progresu, který za tři roky v kladenských barvách prodělal, je na čase pro lotyšského univerzála čelit novým výzvám a náročnější soutěži, která prověří, jestli je na správné cestě zařadit se mezi špičkové evropské útočníky. Jeho odchod je logickým vyústěním náročné, ale úspěšné cesty, kterou během svého angažmá v Česku prošel. 

„ Když jsem do Kladna přišel, nebyl jsem ani zdaleka lídrem a nepředváděl ohromující výkony. Nebyl jsem si sám sebou tak jistý, trochu jsem se bál, jak to tady chodí. Neměl jsem moc důvěry v sebe a ta nejistota a vše ostatní se určitě odrazilo na kurtu a na tom, jak jsem hrál. Ale důvěra v sebe sama, nabírání zkušeností a rostoucí sebevědomí, to vše mě zformovalo a dovedlo do bodu, kde jsem nyní, když Kladno opouštím,“ shrnul svůj přerod reprezentant Platačs. 

Do Plessis – Robinson, devátého celku francouzské ligy, míří jako nejvíce bodující hráč české soutěže se 653 body a průměrem 5,31 bodu na set. S 58 esy se také stal nejlépe podávajícím hráčem ČEZ extraligy. Těmito výkony se stal důstojným nástupcem Caseyho Schoutena, který statistiky ovládl v sezóně 2022/23. Je tedy jasné, že Kristapsův nástupce to nebude mít rozhodně snadné. 

„ KP k nám přišel jako mladý hráč s velkým potenciálem. Co mu chybělo, byly zkušenosti. Za tři roky v podstatě neslezl z hřiště a stal se nepostradatelnou součástí týmu. Nastal ale čas na nové výzvy a vyšší cíle, držíme mu všichni palce a ať vydrží hlavně zdravý. Při jeho pracovním nasazení se nebojím o to, že by na úspěch čekal dlouho,“ dodal na konto“ svého“ objevu trenér Tomáš Samsely. 

Milovník airsoftu se od října začne objevovat v soutěži po boku volejbalových kapacit jako jsou Le Goff, Parkinson, Ensing, Giraudo, Koukartsev, Kovačevič nebo Luengas. 

Kristaps Platačs, Kladno volejbal cz