Víkendový výsledkový servis 4.3. – 5.3.: Starší žáci budou obhajovat titul v domácím prostředí

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Svěřenci Kateřiny Svobodové si díky dalšímu triumfu zajistili pořadatelství finálového turnaje Krajského přeboru, ve kterém obhajují loňské první místo. Kladenské publikum se tak může těšit 2. dubna na to pravé vyvrcholení celé soutěže. Bez zaváhání pokračuje i družstvo žen a má nakročeno do bojů o postup do 1. ligy. Velké rozčarování naopak provází víkendový turnaj extraligy U20.

Chlapci U20

Juniorští Eagles se představili v B skupině Extraligy U20. První utkání proti SK Prosek Praha nerozehráli špatně. První set dokázali vyhrát, druhý vinou hrubých chyb získal soupeř. „ Z možného vedení 2:0 na sety to bylo srovnané na 1:1. Kluci už pak nedokázali vzdorovat ani ve třetím ani ve čtvrtém setu, a Prosek hladce vyhrál oba sety i zápas,“ rozohnilo trenéra Martina Čmeľa. Ve druhém utkání proti favorizovanému SK Kojetín kladenští junioři naštěstí podali koncentrovaný výkon, soupeře zatlačili servisem a vyprodukovali i méně chyb na nahrávce. Právem si připsali do tabulky důležité tři body.

Neděle se mladým Orlům nevyvedla. Proti VAM Olomouc nastoupili bez kapitána Pavla Gottesmana a bohužel z toho byl pětisetový boj, který dopadl v neprospěch kladenských juniorů. „ Zase rozhodovaly koncovky a nám se nepovedlo proměnit dva matchbally ve čtvrtém setu. To nás stálo dva velmi cenné body. Utkání v tiebreaku už měli pod kontrolou soupeři,“ dodal zklamaně trenér.

Nezvykle vyrovnaná skupina se rozhodovala v posledním utkání proti Dukla Liberec. Dukla, Olomouc a Kladno měli po 4 bodech. Kladnu stačil bod, aby se vyvarovalo sestupu, ale i tři body na celkové druhé místo ve skupině. Po katastrofálním prvním setu, který Kladno prohrálo 25:12, naštěstí Eagles do dalších setů vstoupili lépe. „ V dalších setech už jsme byli lepším týmem, měli jsme pár setballů, ale zase jsme je nedokázali proměnit. Stejně, jako v předešlých zápasech, vlastními hloupými chybami,“ popsal průběh posledního utkání Martin Čmeľ. Trenér po víkendu zhodnotil výkony svých hráčů jako velké zklamání. „ Jsem velmi nespokojený. Mohli jsme bojovat o druhé místo. Na finálový turnaj by to sice nestačilo, ale teď dokonce padáme do třetí skupiny,“ dodal.

Kladno – Prosek 1:3

Kladno – Kojetín 3:0

Kladno – Olomouc 2:3

Kladno – Liberec 0:3

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Chlapci U16

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Starší žáci v neděli vyjeli na turnaj Krajského přeboru U16 do Kolína. Plně bodovali ve všech čtyřech zápasech. „Už nyní můžeme počítat s tím, že jako vítězové základní části budeme v neděli 2.4. pořadateli závěrečného finálového turnaje,“ radovala se trenérka Svobodová s vědomím, že Eagles budou obhajovat titul před domácím publikem.

Kladno – Brandýs 2:0

Kladno – Nymburk 2:0

Kladno – Kolín 2:0

Kladno – Kralupy 2:0

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Ženy

Tři kola před koncem základní části druhé ligy žen CATS bojovaly o důležité body v Domažlicích. Tabulkově slabšího soupeře přehrály bez ztráty setu a upevnily si třetí místo, pět bodů za druhým ČVUT. „V obou zápasech jsme byly lepším týmem. Díky důrazu a minimu chyb na servisu jsme si soupeře skoro celou dobu zapasu držely pod sebou. Mám radost, že jsme schopné si určitě svoji hru i proti slabšímu soupeři,“ popsala dvojutkání trenérka Leona Neumannová. Tu navíc potěšil výkon všech mladých hráček, které do zápasu zasáhly.

Kladno – Domažlice 3.0, 3:0

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U16 B

Cats U16 B, Kladno volejbal cz

B tým kladenských starších žákyň odehrál dvě utkání v rámci 3. části 3. skupiny Krajského přeboru U16. Trenér Tomáš Svoboda kvitoval zlepšený výkon v prvním zápase proti SVBC, ve kterém si jeho děvčata došla pro jasnou výhru. Ve druhém zápase s Příbramí dostaly herní prostor všechny hráčky.

SVBC – Kladno B 0:2

Kladno B – Příbram 0:2

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U16 C

Cats U16 C, Kladno volejbal cz

Stejně jako B tým, i Céčko CATS ve stejné skupině bojovalo proti totožným soupeřům. „ Nejsem spokojen s předvedenou hrou. Bohužel jenom jedna výhra. Musíme znovu začít pracovat na tréninku a doufám, že se vrátíme k naší hře,“ neskrýval zklamání trenér Václav Červený.

Příbram – Kladno 2:0

Kladno – SVBC B 2:0

Všechny výsledky naleznete ZDE.