Před Orly stojí nejtěžší kalibr, dnes nastoupí ve Varech

Kladno volejbal cz

V sobotu kladenský tým narazí na zřejmě největšího aspiranta na extraligový titul, VK ČEZ Karlovarsko. Letos ještě neporažený Mistr UNIQA extraligy 2021/2022 sice třikrát bojoval o výhru až v pátém setu, nikomu se jej ale nepodařilo dosud zlomit. Orli se v pondělí představili v dohrávce desátého kola proti Benátkám, VK ČEZ Karlovarsko ve středu absolvovalo první zápas Champions league v polském Kędzierzyn-Koźle.

„Jsme rádi za tříbodové, řekl bych povinné, vítězství proti Benátkám. Zítřejší soupeř patří do kategorie těch nejtěžších. Nemyslím si, že by středeční pohárový zápas jakkoli ovlivnil jejich výkon v lize. Jsou zkušený tým, který nehraje v takovém zápřahu první sezónu. Takže se nebudeme spoléhat na jejich únavu nebo to, že by nás mohli podcenit. Je úplně jedno, jakou sestavu trenér Novák pošle na hřiště, všichni hráči mají velkou kvalitu a jestli chceme s Karlovarskem hrát vyrovnaně, musíme podat bezchybný výkon,“ uznává sílu soupeře asistent Tomáš Samsely.

Po loňském extraligovém triumfu došlo v Karlovarsku k přestavbě kádru. Poroučely se opory Vašina a Indra, kteří vyrazili na zkušenou do Polska, respektive Francie. Odešel velmi platný druhý univerzál Římal, když akceptoval nabídku Fatry Zlín. Kanaďan Wilson se rozhodl změnit destinaci a nově působí v rumunské Bukurešti. Management klubu ovšem dokázal ztráty zacelit a udržel i opory Wieseho a Keeminka. Spolu s reprezentačním triem Pffefer, Zajíček a Patočka je VK ČEZ Karlovarsko, verze 2022, opět lídrem české soutěže s nejvyššími ambicemi.

Změny v týmu VK Karlovarsko:

Odešli: Vašina (Belchatow), Wilson (Bukurešť), Římal ( VK Fatra Zlín), Indra ( Chaumont Volley-ball)

Přišli: Kop (trenér), Weir (Frankfurt), Lamanec (Prešov), Juhkami (Tartu), Sasak (Gdaňsk), Kasan (Ústí nad Labem) , Pastrňák ( VK Lvi Praha )

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.