A tým před televizními kamerami prověří Benátky

Marek Pakosta s Milanem Fortuníkem, Kladno volejbal cz

Již třetí letošní středočeské derby čeká Orly v pondělí, kdy je v domácím prostředí bude konfrontovat nováček z Benátek nad Jizerou. Tento zápas byl produkcí České televize vybrán pro přímý přenos, to ale neznamená, že tým okolo kapitána Kraffera nebude potřebovat podporu přímo z kladenského hlediště. V rámci zápasu bude do Kladenské volejbalové síně slávy uveden kapitán mistrovského celku z roku 2005, Marek Pakosta.

„I když jsou Benátky nováčkem extraligy, jedná se spíš o formální označení. Přijede velmi zkušený tým, kterému se navíc relativně daří, usadil se v klidném středu tabulky a poctivě sbírá body pro kvalifikaci do play-off. Musíme se mít velmi na pozoru, jedná se o nepříjemného soupeře, který využívá šancí, které dostane. Pro nás je stále největší challenge udržet koncentraci po celou dobu zápasu bez výkyvů,“ popsal svá očekávání hlavní trenér Milan Fortuník.

Volejbalový klub Benátky nad Jizerou po třech letech čekání na jaře vydřel postup zpět do UNIQA extraligy. I když odešlo mnoho zkušených hráčů, kteří se zasloužili o postup, Vladimíru Němečkovi se podařilo do klubu přivést zajímavé posily, které doposud potvrzují svou kvalitu. Překvapivě došlo také ke změně na postu hlavního trenéra, když Pavla Třešňáka nahradila liberecká ikona Aleš Dittrich. Benátky se třemi výhrami a devíti body okupují osmé místo tabulky, bod za sedmým Ústím, mají ovšem odehráno o dva zápasy méně.

Změny v týmu VK Benátky nad Jizerou:

Odešli: Třešňák (trenér), Palgut, Sobotka, Nesvačil,

Přišli: Dittrich (trenér), Durski, Pokopec, Křesťan, McAinsh, Koranda

Cenu pro MVP bude tentokrát předávat primátor města Kladna, Milan Volf. V rámci zápasového programu dojde také k uvedení Marka Pakosty do Kladenské volejbalové síně slávy. „Velice náš těší, že k tomu konečně dojde a Markův dres bude od zítra viset pod stropem v Kladenské sportovní hale jako krásná upomínka na mistrovský titul. Strašně dlouho jsme čekali na vhodný okamžik, kdy tento ceremoniál uspořádat, a moc se všichni těšíme. Proto zvu diváky, i přes televizní přenos, do hlediště, ať kapitánovi mistrů z roku 2005 společně zatleskáme a tento akt pak následně oslavíme i výhrou,“ láká Anna Earl kladenské fanoušky do haly.

Zápas Kladno volejbal cz – VK Benátky nad Jizerou začíná v 17 hodin. Vstupenky jsou ke koupi v oficiální síti Ticketportal. Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.