Z našich chyb jsme se poučili, ve čtvrtek budeme připraveni

Niklas Seppänen, Kladno volejbal cz

Dlouholetý finský reprezentant Niklas Seppӓnen se po loňském příchodu stal nepostradatelným stavebním kamenem základní sestavy. Jelikož i on našel v Kladně zalíbení, podepsal s klubem Milana Fortuníka dlouhodobý kontrakt a diváci ho budou vídat na českých palubovkách minimálně do konce sezony 2023/24. Co si šikovný smečař myslí o začátku sezóny a proč si myslí, že pauze přijde kladenským Orlům vhod?

Čekal jsi, že o pěti kolech budete bez prohry?

Já osobně jsem nepřemýšlel o tom, kde budeme po pěti zápasech. Soustředím se na jeden zápas za druhým a samozřejmě si myslím, že v našem týmu máme kvalitu na to, abychom porazili kohokoli. To byl náš cíl v každém zápase, takže mě nepřekvapuje, že jsme každý zápas vyhráli.

Jak hodnotíš dosavadní výkony Vašeho týmu?

Musíme být rádi, že jsme vyhráli každý zápas, i když některé z nich byly 3:2 a nebyly hezké na pohled. Ale máme co zlepšovat a víme, že můžeme hrát mnohem lépe, než jsme hráli doposud.

První dva domácí zápasy to vypadalo, že se Vám před Vaším publikem ve Vaší hale nehraje komfortně. Čím to bylo, že se to v neděli proti Českým Budějovicím zlomilo?

Důvodů může být mnoho, možná to byla nervozita z prvních zápasů sezóny. Ale těžko vypíchnout jednu věc, proč to konečně klaplo. Prostě si myslím, že je normální, že na začátku sezóny se tým trochu hledá a zlepšuje se to s odehranými zápasy. Také si myslím, že jsme se poučili z našich chyb. Do několika zápasů jsme vstoupili velmi vlažně, takže jsme se více soustředili na to, jak zápas začneme a po dobrém začátku jsme to dokázali udržet celý zápas.

Na čem bystě měli teď v prvé řadě zapracovat a je to vůbec možné, když se hraje dvakrát týdně?

Myslím si, že je pro nás velmi důležitý servis. Na něm musíme pracovat, protože v této činnosti můžeme být daleko silnější než nyní. Také se sehrát s nahrávači a ostatními hráči. S tolika zápasy to teď bylo těžké, protože na trénink prostě není čas. Ale po příštím týdnu by se měl rytmus trochu zpomalit, takže si myslím, že pak můžeme opravdu začít pracovat na našem systému a hře.

Jak se cítíš Ty osobně? Přípravné období bylo dost dlouhé a odehráli jste rekordní počet přátelských utkání.

Osobně se cítím docela dobře, jsem rád, že máme letos širší kádr a když máme tolik zápasů v krátkém čase, můžeme se protočit. Cítím, že se stále mohu dostat do lepší fyzické kondice, ale to bylo teď taky složité, protože jsme nemohli trénovat fyzičku kvůli zápasům.

Teď Vás čekalo 10 dní bez zápasu. Myslíš si, že Vám to prospěje nebo by bylo lepší zůstat v zápřahu?

Řekl bych, že nás pauza potkala v pravý čas. Někteří hráči hráli hodně a potřebují si odpočinout. Takže si myslím, že nám přijde vhod si na chvíli oddychnout od volejbalu a po víkendu začít znovu trénovat. Jsem si jistý, že ve čtvrtek budeme zase připraveni!