Víkendový výsledkový servis 1.10. – 2.10.: Děvčata držela vítězný prapor, kadeti si zkomplikovali sezónu

U22 Cats, Kladno volejbal cz

Víkendová klání tentokrát vyšla lépe pro dívčí klubovou složku. Hráčky Petra Forejta zúročily domácí prostředí a radují se ze tří výher, i když se v neděli musely obejít bez klasické nahrávačky. Nepříjemné klopýtnutí potkalo chlapce U20. Všichni kladenští trenéři o víkendu řešili velkou marodku, a tak i přes některé neuspokojivé výsledky můžeme čekat od týmů v příštích zápasech zlepšení.

Chlapci U20

U20 Eagles, Kladno volejbal cz

Víkendové zápasy vůbec nevyšly dvacetiletým Eagles. V sobotu prohráli s Volleybalem Nymburk 3:1. Následně si spravili chuť s VK Ostrava, kterou porazili 3:1. Neděle však přinesla velké rozčarování a dvě prohry, 3:1 se Znojmem a 3:0 s Českými Budějovicemi. Svou nespokojenost neskrýval hlavní trenér Martin Čmeľ: „Výkon kluku byl bohužel podprůměrný a pro mě velké zklamání.“ Jeho svěřenci vyprodukovali nebývalé množství nevynucených chyb, a i po technické a taktické stránce zaostávali oproti ostatním týmům. „S tímto výkonem jsme dokázali porazit jen hodně oslabený tým VK Ostrava a bude hodně těžké splnit cíl, který jsme před sezonou stanovili,“ dodal na adresu svých svěřenců Čmeľ. Příští turnaj se tak Eagles objeví až ve čtvrté výkonnostní skupině.  

Kladno – Volleyball Nymburk 1:3

Kladno – VK Ostrava 3:1

Kladno – Znojmo 1:3

Kladno – České Budějovice 0:3

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Mladší žáci U14

U14 Eagles, Kladno volejbal cz

„Chlapci jsou ještě pořad začátečníci, tak rozhodně neřešíme sezónní cíle, ale učíme je základům tréninku a přístup k volejbalu, týmu a klubu,“ charakterizuje svou trenérskou filozofii Martin Ticháček, hlavní trenér nejmladších Eagles. „Chci, aby to ty kluky bavilo, aby měli pravidelnou tréninkovou účast. Začátky jsou hodně o drilu a ten nikoho moc nebaví,“ nebojí se pojmenovat hlavní překážky v práci s mládeží. Většina hráčů bude letos hrát poprvé hrát v šestičlenné sestavě a na velkém hřišti. „Nejvíc nás trápí, že je kluků hrozne málo, ale první kolo ale naznačilo, že je to všude podobné a můžeme se těšit na dobré zápasy. Byl bych velmi rád, kdyby sezóna končila naší účasti na MČR, stejně jako loňskou sezonu,“ dodává bývalý extraligový volejbalista.

V neděli proběhlo druhé kolo Krajského přeboru U14, kdy se svěřenci Martina Ticháčka přes nepopiratelnou snahu připsali tři prohry:

Kladno-Prosek 0:2

Kladno-Nymburk 0:2

Kladno-Příbram 0:2

U14 Eagles, Kladno volejbal cz

„Naše sestava byla oslabena absencemi z různých důvodů, což mě mrzí. Moc děkuji všem, kteří se zúčastnili a cením si jejich snahy. Víme, kde máme problém a pracujeme na zlepšení,“ vyjádřil se po turnaji Ticháček.

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U22

U22 Cats, Kladno volejbal cz

Cats bohužel před víkendovými zápasy postihla velká marodka. V sobotu hostily v zápasech první ligy juniorek Plzeň a trenér Petr Forejt měl k dispozici jen šest hráček. „Moc mě to mrzí. V tomto utkání jsme měli bodovat, ale srazilo nás velké množství individuálních chyb a nedůraz na servise,“ komentuje první, prohraný zápas, hlavní trenér.

V druhém zápase tým posílil o dvě děvčata a družstvo tak nastoupilo i s liberem. To bylo klíčové rozhodnutí. „Holky se uvolnily, díky liberu se zpřesnila hra. Bylo to zasloužené vítězství,“ chválil hráčky Forejt.  

Kladno – Plzeň 0:3, 3:1

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U20

U20 Cats, Kladno volejbal cz

Neděle se nesla ve znamení zápasů druhé ligy kadetek. Petr Forejt řešil totožnou komplikaci jako den před tím, když k zápasu nastoupil jeho tým v šesti hráčkách. Dokonce v sestavě chyběla klasická nahrávačka! O tuto pozici se musely podělit hráčky, které běžně hrají na jiných postech. „Emily i Nikča obstály a za podpory ostatních to zvládly,“ chválil své svěřenkyně Forejt.

Přesto děvčata vybojovala dvě výhry. Jen v prohraném setu se dívky trošku uspokojily. „Za laxní výkon jsem holky pokáral. Nebylo lehké je namotivovat zpět do zápasu, ale nakonec jsme výhru vydřeli,“ komentuje Petr Forejt první zápas.

Do druhého zápasu Cats nastoupily koncentrovaně, agresivně servírovaly a dokázaly využít svou výškovou převahu. „I přes únavu se nám podařilo zápas dotáhnout. Chválím celý tým, víkend jsme zvládli se ctí a výhry nám slouží jako další motivace pracovat tvrdě na trénincích,“ dodal trenér.

Kladno – Vejprnice 3:1, 3:0

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U18 B

U18 Cats B, Kladno volejbal cz

Kadetky čekalo třetí kolo Krajského přeboru U18. I trenér Václav Červený řešil před víkendem nedostatek hráček. Kladno sice porazily 3:0 Kunice, ale následně děvčata v bojovném zápase porazila Čerčany 3:1 a dostalo se jim od kouče pochvaly. „V omezeném počtu hráček mě jedna výhra velmi potěšila. Holky nic nevzdaly a popraly se o body do tabulky,“ ocenil výkon svých svěřenkyň Červený.

Kladno – Kunice 0:3

Kladno – Čerčany 3:1

Všechny výsledky naleznete ZDE.

U18 Cats B, Kladno volejbal cz