Mladší žáci zakončili sezonu na mistrovství republiky

Mladší žáci Kladno volejbal cz

Týden po starších žáci se do Hradce Králové vydali tentokrát ti mladší, aby se i oni představili na závěrečném turnaji sezony, mistrovství České republiky. Na rozdíl od svěřenců Kateřiny Svobodové měli hráči pod vedením Petra Vilta výrazně menší ambice a nakonec obsadili 16. místo.

Pro většinu mladých volejbalistů se jednalo o první velkou akci v životě a výsledek byl tak spíš druhořadý. „Pro nás byl velký úspěch už jenom to, že jsme se na mistrovství kvalifikovali z kvalifikace, která proběhla v Mnichově Hradišti,“ přiznal trenér Petr Vilt.

Jeho svěřenci obsadili po základní skupině čtvrtou pozici a v další fázi turnaje na ně čekaly boje o konečné 13. – 16. místo. Ač je začaly skvěle, když vyhráli jeden zápas, tak obsadili 16. pozici. „Na turnaji jsme nepodali úplně nejlepší výkony,“ podotkl Vilt. Mladší žáci se i tak ale naučili chodit v šestkách, ve kterých nyní budou hrát ve starší kategorii a budoucí trenérka Kateřina Svobodová bude mít podle svého kolegy snadnější práci.

Kladenští mladší žáci se po celý turnaj prali zejména s příjmem a prvním kontaktem s balónem. Následně nemohli využít potenciál nahrávačů a smečařů. „Mají spoustu technických nedostatků, na kterých se bude muset pracovat,“ uvedl Vilt. Na druhou stranu bylo silnější stránkou podání, v níž se mladým nadějím dařilo, avšak chyběla konzistentnost. „Jako trenér jsem se sezonou spokojený. Kluci potřebují dál na sobě hodně makat a pracovat,“ uzavřel své hodnocení Vilt.