Play-off startuje! Orlům se postaví do cesty pražští Lvi.

Kladno volejbal cz proti VK Lvi Praha

Čtrnáctidenní pauza od volejbalu končí. Už v sobotu startuje čtvrtfinále play-off UNIQA extraligy a kladenští Orli jej začnou na půdě Lvů. Začíná se netradičně odpoledne už v 15 hodin a série se hraje na tři vítězná utkání. Zvlášť speciální bude určitě pro blokaře Petra Špuláka, který se do Prahy vrací jako soupeř rok poté, co odtamtud odešel.

Kladenští volejbalisté vstupují do vyřazovacích bojů rozhodně z lepší pozice, než tomu bylo loni. V minulém roce museli absolvovat vítězně předkolo a následně ve čtvrtfinále podlehli pozdějšímu mistrovi z Karlovarska. Tentokrát skončili po základní části pátí, ačkoliv dlouho působili na třetí pozice a v prvním kole play-off vyzvou čtvrté Lvy. Očekává se vyrovnaná partie, která klidně může nabídnout i maximální počet pěti zápasů.

Společným jmenovatelem pro oba týmy je blokař Petr Špulák, který dlouho hrával v Praze, ale před touto sezonou zamířil mezi Orly a ve čtvrtfinále se mu splní jeho tajné přání. „Za mě to bude boj. Doufám, že skončí vítězně pro nás. Hodně moc se na něj těším. Byl to můj sen od začátku, kdy jsem sem přestoupil, abych si play-off zahrál proti Lvům, což se mi splnilo. Snad čtvrtfinále urveme a porazíme je,“ říká mladý nyní už kladenský hráč.

Pražané na vyřazovací boje vytáhli jeden trumf. Na postu univerzála už nastoupí zkušený nizozemský matador Kay van Dijk. „Je to legenda, na kterou by se diváci mohli přijít podívat. Hraje se už play-off, takže to bude o něco lepší sport než v základní části. Je o co hrát. Oba týmy budou chtít vyhrát,“ láká fanoušky do haly Špulák.

Kladno volejbal cz proti VK Lvi Praha

V základní části vyhrály oba týmy na půdě soupeře. Lvi při zahajovacím utkání nové sezony zvítězili v Kladně 3:0. Orli se pak naladili na vánoční svátky vítězstvím v Praze 3:1. Špulák tuší, že by výhoda domácího prostředí mohla hrát tentokrát roli ve prospěch kladenských volejbalistů. „U nás věřím, že trochu, jelikož máme nižší strop. Dokázali jsme vyhrát i u nich. Hráli jsme dobře. Když takhle budeme hrát každý zápas, tak je můžeme porazit jak doma, tak v Praze,“ hlásí 19letý blokař.

Vzhledem k jeho kariérní minulosti nemůže chybět motivace z jeho strany pro ostatní spoluhráče. Co však Špulák chystá za případné vyřazení Lvů, ale zatím zůstane zahalené pod rouškou tajemství. „Určitě něco vymyslím, když postoupíme. Ještě nevím, o co přesně se bude jednat, ale už jsem nad tím přemýšlel,“ uzavírá mladý volejbalista s dělovým servisem.

Petr Špulák, blokař Kladno volejbal cz

Program čtvrtfinále

1. zápas
Sobota 26. března
15:00 Lvi Praha – Kladno

2. zápas
Úterý 29. března
18:00 Kladno – Lvi Praha

3. zápas
Pátek 1. dubna
20:15 Lvi Praha – Kladno

případný 4. zápas
Pondělí 4. dubna
18:00 Kladno – Lvi Praha

případný 5. zápas
Čtvrtek 7. dubna
18:00 Lvi Praha – Kladno