Žáci vládci kraje. Kadetkám i kadetům skončila sezona

Starší žáci Kladno volejbal cz jsou mistři Krajského přeboru

Starší žáci potvrdili o víkendu svou dominanci v rámci Středních Čech. V domácím prostředí zakončili suverénní jízdu v Krajském přeboru. Na Moravě napsaly tečku za sezonou kadetské kategorie. Děvčata zajížděla do Prostějova, kluci museli ještě dál do Ostravy. Představily se i žačky.

Po druhém místu v Českém poháru slavili tentokrát celkové prvenství. Starší žáci obsadili po základní části první místo v Krajském přeboru a pořádali tak finálový turnaj na domácí půdě, kde potvrdili svou dominanci. K celkovému prvenství jim pomohly dvě domácí výhry na Odolenou Vodou i nejbližším pronásledovatelem z Nymburka. Nyní už se tak mohou začít v klidu připravovat na republikový šampionát, který se odehraje na přelomu dubna a května.

Kadetky Kladno volejbal cz

Ve východní části se představily kadetské kategorie. Týden po skončení ligové soutěže zajížděla děvčata do Prostějova v rámci Českého poháru. Do turnaje vstoupila porážkou s Přerovem, následovaly výhry nad Českou Třebovou a Kolínem. Sobotu nakonec zakončila prohraným duelem s Plzní. Druhý víkendový den odstartovaly svěřenkyně Karla Linze vítězstvím nad Znojmem, nicméně na závěr se musely sklonit před Prostějovem a Olympem.

Ještě hůře než kadetky si vedli kadeti, kterým se v Ostravě nedařilo proti moravskoslezským celkům a jedinou výhru v šesti lidech zaznamenali v závěrečném duelu turnaje nad libereckou Duklou. „ Poslední turnaj jsme se moc neukázali. Odjeli jsme v omezeném počtu šesti lidí, ostatní asi mají svoje priority jinde. I v omezené sestavě jsme byli schopní vzdorovat mnohokrát lepším týmům, jenže, jak už je nám zvykem, jeden jsme hráli do koncovky 24:26 a druhý set jsme začali s desetibodovým propadem,“ řekl kapitán Pavel Gottesman. Podle něj tak kadeti odjížděli z Ostravy s pocitem dobrého výletu, nikoliv volejbalu.

Kadeti Kladno volejbal cz

Prvotní úkol pro tuto kategorii se ale splnil. Extraliga se udržela a bude se nadále hrát v Kladně. „Měli jsme ale na to hrát finálovou skupinu osmi nejlepších týmů,“ podotkl lídr kadetů. „Oproti začátku sezóny jsme se ale neskutečně zlepšili a i přes přístup některých a jejich účast na trénincích jsme odvedli dobrou práci. Měli jsme mnoho záblesků, kdy jsme hráli opravdu hezky a se stejnou kondicí bychom měli na to porážet týmy v první pětce, ale extraliga je dlouhodobá soutěž skrz celou sezonu,“ zhodnotil celou sezonu Gottesman, kterou přirovnal k maratonu, na druhou stranu ale sprinty během něho moc nepomůžou.

O víkendu hrály také starší žákyně. Svěřenkyně Tomáše Homera se ale rozjížděly pomalu a v sobotu vyhrály až poslední čtvrtý zápas. Sám kouč pojmenoval výkony děvčat za bídu a utrpení. Kladenský tým se trápil s herními výkyvy. „Vůbec nedokázaly odehrát, co běžně zahrají,“ posteskl si kouč.

V neděli už zahrály žákyně mnohem lépe a nakonec z toho byla bilance tří výher a čtyř porážek. „Pravý opak, začali jsme vyhrávat a porazili jsme i první tým turnaje,“ pochvaloval si trenér. Holky mezi sebou začaly na hřišti komunikovat, což si pochvalovaly i realizační týmy soupeře. „Určitě jsme mohli bát lepší. S klidem jsme měli odejít tak se šesti výhrami. Turnaj měl dopadnout lépe,“ uzavřel hodnocení lodivod žaček.

Mladší žákyně A Kladno volejbal cz
Mladší žákyně B Kladno volejbal cz

Turnaj v Berouně odehrály mladší žákyně, jež do něj vkročily porážkou 0:2. „Zbytečně jsme chybovaly a nemohly jsme dotáhnout konec. Bály jsme se útočit a hrály jsme hodně na jistotu. Taky jsme kazily hodně podání,“ poznamenala nahrávačka Veronika Louková. Poté ale přišly dvě výhry a celé klání tak nakonec skončilo s úsměvem na tvářích. „Soustředily jsme se na příjem i podání, což pak bylo vidět i v zápasech. Na tréninku jsme se hodně posunuly v posledních dvou týdnech,“ libovala si mladá volejbalistka.

Výsledkový servis

Kadeti – extraliga

Kladno – Blue Ostrava 0:3 (-18, -11, -14)
Kladno – Green Frýdek-Místek 0:3 (-17, 17, -22, -20)
Kladno – VK Ostrava 0:3 (-13, -24, -18)
Kladno – Dukla Liberec 3:0 (24, 24, 22)

Kadetky – Český pohár
Kladno – Přerov 0:2 (-16, -10)
Kladno – Česká Třebová 2:0 (17, 18)
Kladno – Kolín 2:0 (20, 19)
Kladno – Plzeň 0:2 (-20, -21)
Kladno – Znojmo 2:0 (18, 20)
Kladno – Prostějov 0:2 (-19, -15)
Kladno – Olymp 0:2 (-25, -23)

Starší žáci – Finále Krajského přeboru
Kladno – Nymburk 2:1 (21, -29, 13)
Kladno – Příbram 2:0 kontumačně
Kladno – Odolena Voda 2:0 (20, 21)

Starší žákyně – Český pohár
Kladno – Ústí nad Labem 0:2 (-23, -18)
Kladno – Vejrostova 0:2 (-21, -26)
Kladno – BVC Chodov 0:2 (-24, -24)
Kladno – Valašské Meziříčí 2:0 (17, 13)
Kladno – Braník 1:2 (22, -26, -11)
Kladno – Dukla Liberec 2:1 (15, -16, 15)
Kladno – Brandýs nad Labem 2:0 (12, 14)

Mladší žákyně – Krajský přebor

Kladno – Králův Dvůr 0:2 (-18, -19)
Kladno – Kralupy 2:0 (10, 18)

Kladno – S V B C 2:1 (9, -25, 11)