Žáci opět uspěli mezi elitou. Kadetky dostaly tvrdou lekci

Starší žáci Kladno volejbal cz

Parádní úspěch a nečekaný šok přinesl minulý víkend. Starší žáci navázali na předchozí úspěch v nejlepší skupině a v dalekém Frýdku-Místku vybojovali druhé místo. Trhlinu dostaly postupové plány kadetek. Kočky prohrály v nadstavbové skupině oba zápasy v Novém Veselí a jejich přemožitel se jim vzdálil na pět bodů. Dvě výhry naopak připsala rezerva mužů.

Starší žáci vyrazili na druhý konec republiky už den před turnajem a jejich rozhodnutí se jim vyplatilo náramně. Po triumfu v Českých Budějovicích jim tentokrát k obhajobě chyběl krůček. Nakonec skončili druzí pouze o skóre před vítězným Jihostrojem. „Dopadli jsme poměrně dobře. Splnili jsme zadání, co jsme měli,“ pochvaloval si zaskakující trenér Dan Jiránek.

On sám měl po turnaji jen slova chvály pro hráče. Speciální poděkování měl pak pro Jakuba Hlaváčka, při jehož servisu uhráli Kladenští dvanáct bodů v řadě a postaral se tak výraznou měrou o obrat proti pražským Lvům. Po této výhře nabrali starší žáci sebevědomí, se kterým pak dokráčeli až pro druhé místo.

Jedinou porážku si Orli připsali v duelu s Jihostrojem, s pozdějším vítězem turnaje prohráli 0:2. Nakonec za ním zaostali pouze o skóre. „Nepomohlo nám, že v hale nebylo dost místa na podání, takže jsme je nemohli zatlačit podáním a taky se nám nepovedlo eliminovat jejich hru středem. Kvůli neosolení servisu nemohli předvést nejlepší volejbal,“ vysvětloval důvody porážky Jiránek.

Starší žáci jinak po většinou kontrolovali své zápasy na turnaji vyjma těch výše zvýšených a pak posledního duelu se Znojmem, kdy se jim špatně bránil nejlepší smečař soupeře. Nicméně i tak kluci v koncovce ukázali velkou bojovnost a uzmuli tie-break pro sebe.

Horší zprávy přišly z Nového Veselí, kde kladenské kadetky svedly přímý boj o první místo, které zajišťuje postup do další fáze. V městyse na Vysočině ale tvrdě narazily. Dvě porážky navíc bez bodového zisku jim zkomplikovaly plány v boji o postup do extraligy. „Soupeřky byly více uvolněné, za to my hodně v křeči a bály se hrát, zakončit výměnu. Neměly jsme dobrý příjem, od toho se odvíjela celá hra,“ smutnila Anežka Mandová.

Kadetky Kladno volejbal cz

Kladno nyní ztrácí na Nové Veselí pět bodů, a pokud chce pomýšlet na postup, nesmí si dovolit další zaváhání a soupeři vrátit porážku. „Prohra nám komplikuje postup do další fáze boje o extraligu. Musíme se ponaučit z chyb, přístupu ke hře, zlepšit příjem a bojovat o každý balón. Až budeme hrát doma, musíme vyhrát 3:0,“ burcovala Mandová tým a spoluhráčky do odvety, která se odehraje v Kladenské sportovní hale zkraje března.

Dvě výhry si naopak připsala mužská rezerva, která v domácím prostředí porazila poslední Sokolov, a díky plnohodnotnému bodovému zisku upevnila třetí pozici ve druhé lize. Na druhé Domažlice ztrácí záložní celek šest bodů a v případě vítězství by je dorovnala v tabulce.

Výsledkový servis

Kadetky – 1. liga (skupina II)
Nové Veselí – Kladno 3:0 (22, 23, 23)
Nové Veselí – Kladno 3:1 (21, -20, 15, 8)

Starší žáci – Český pohár

Kladno – Prosek 2:0 (23, 28)
Kladno – Lvi A 2:0 (19, 23)
Kladno – České Budějovice 0:2 (-20, -27)
Kladno – Rychnov 2:0 (24, 18)
Kladno – Frýdek-Místek 2:0 (20, 23)
Kladno – Ústí nad Labem 2:0 (22, 20)
Kladno – Znojmo 2:1 (-21, 26, 9)

Muži B – 2. liga

Kladno – Sokolov 3:0 (17, 20, 25)

Kladno – Sokolov 3:0 (18, 24, 24)