Brno vytáhlo Brazilce z klobouku. Orli i tak myslí na výhru

Kladno volejbal cz proti Volejbal Brno

Základní část volejbalové UNIQA extraligy se už blíží do cílové rovinky. Kladenští Orli vyráží k duelu 18. kola naposledy na Moravu, kde se utkají v sobotu od 18:00 s Brnem. V případě výhry na půdě aktuálně sedmého celku tabulky by si už de facto zajistili přímý postup do čtvrtfinále.

První vzájemný zápas obou týmů v Kladně nabídl neskutečné drama. Orli už vedli 2:0 na sety a vše nasvědčovalo k tomu, že si dojdou pro klidné vítězství. Brňané se ale vzchopili a podařilo se jim utkání neskutečně zdramatizovat. Svěřenci trenéra Milana Fortuníka nakonec byli rádi, že soupeře z jihu Moravy udolali v tie-breaku nejmenším možným rozdílem v poměru 16:14.

Jak Kladno, tak Brno posilovaly na poslední chvíli. Mezi Orly zamířil ze Zlína talentovaný dvacetiletý mladík Lukáš Čeketa. Dres Jihomoravanů oblékne do konce sezony 31letý brazilský univerzál Felipe Mariano da Silva. Oba dva by se měli premiérově v nových týmech ukázat během sobotního večera.

Kladenští volejbalisté by si v případě vítězství zajistili čtvrtfinále. Brno by je sice mohlo ještě matematicky předehnat. Rozdíl mezi oběma týmy by byl 14 bodů, nicméně celek z jihomoravské metropole by musel všechno vyhrát a Orli zase prohrát, cože je pravděpodobnost, která se limitně blíží k nule.

„Jedeme tam s tím, že chceme vyhrát. Nevím, jak se celá tabulka vyvrbí, protože je hodně nahuštěná. Všechno, co bude navíc – jistota play-off, bude nadplán,“ říká asistent trenéra Tomáš Samsely. Orlům navíc nahrává, že jejich nejbližší soupeři v boji o třetí místo, Příbram a Lvi, se střetnou v přímém souboji. Minimálně jeden z nich tak určitě ztratí a kladenští volejbalisté by si tak mohli upevnit svou pozici.

V Brně je ale čeká obtížná zkouška. „Každý zápas je těžký. Nekoukáme na to, jestli vyhráli doma poslední dva nebo tři zápasy. Předpokládám, že budou dobře servírovat, že nás čeká těžký duel. V jejich domácí hale Kouničce jim jde výborně podání, hrají v ní odvážně,“ prohlašuje Samsely. Jihomoravanům se totiž paradoxně daří lépe venku než na vlastní půdě, nicméně poslední dva domácí duely zvládli, když porazili pražské Lvy 3:2 a následně i Beskydy 3:1.