Historická premiéra žen. Junioři uhráli bod v Sokolově, Kadetky přetlačily Prahu

Cats Kladno volejbal cz a jejich úspěšná premiéra

O prvním říjnovém víkendu se zapojila do soutěží hned čtyři družstva. První zápasy pod hlavičkou Kladno volejbal cz mají za sebou ženy a začaly vítězně. Stejně parádně si vedly i kadetky a mladší žákyně. Naopak junioři coby jediný zástupce chlapeckých kategorií si odvezli ze Sokolova pouze bod.

Ženy pod vedením Petra Klára čekala premiéra v Krajském přeboru na půdě Komárova. V prvním duelu čelily akorát jedinému kritickému momentu ve druhém setu. Za stavu 21:23 ale uhrály čtyři body v řadě a nakonec první duel ovládly 3:0. V odvětě měly v úvodní sadě sedmibodový náskok, disponovaly setbolem, přesto ji prohrály v napínavé koncovce 26:28. V dalším průběhu ale zahrály precizně ve všech herních činnostech a po zásluze si připsaly premiérových šest bodů.

„V utkání se mi líbilo nasazení a především plnění taktiky, kterou jsme si řekli. Pochvalu zaslouží všechny, ale přece jenom bych vyzdvihl Míšu Kroupovou. Její zkušenosti z 1. ligy nám hrozně moc pomohly,“ těšilo kouče Klára po prvních historických zápasech kladenských žen.

Kadetky Kladno volejbal cz porazily pražské Lvice

Jejich budoucí nástupkyně hrály doma. Kadetky přivítaly pražské Lvice a především díky lépe zvládnutým závěrům vyhrály v obou zápasech. „Rozhodovaly maličkosti. Neudělali jsme chybu v koncovce,“ podotkl trenér Karel Linz. Jeho svěřenkyně ukázaly pevné nervy ve čtyřech sadách ze sedmi, které ovládly o dva, nebo tři body. Zbylé dvě braly pětibodovým rozdílem. „Snažíme se makat na tréninku. Po holkách vyžaduji, aby každou situaci vyřešily s chladnou a nebylo to jenom o tom bouchnout do balónu,“ dodal zkušený kouč kadetek.

Zpytují svědomí

O čem přemýšlet mají naopak junioři. Po výhře a prohře s Dansportem tentokrát padli v Sokolově. Sice se dokázali vzchopit a srovnat na 2:2 na sety, ale v tie-breaku uspěl soupeř a získal bonusový bod. S výkonem nejstarší chlapecké kategorie nebyli spokojeni jak trenér Martin Čmel’, tak i kapitán Pavel Gottesman.

„Kluci neměli dostatek vůle bojovat a jejich kolektivní výkon stál za prd. Nedokázali jsme se chytit na žádné herní činnosti a plnit jednoduché taktické pokyny,“ uvedl Čmel’. „Na hřišti jsme vůbec nemluvili. Bylo ticho, což by být nemělo. Přišlo mi, že během zápasu jsme hráli bez emocí a téměř odchodili zápas,“ štvalo Gottesmana, který už nabral zkušenosti i v mužské extralize. „Sokolov jsme mohli porazit. Je dobré prohrát, ale jedině, když na hřišti necháme všechno, což se nestalo,“ dodal vzápětí.

Úvodní turnaj mají za sebou i mladší žákyně. Na domácím turnaji se představila obě družstva. A-tým vyhrál suverénně všechny tři zápasy a bez ztráty setu. V duelu s Hořovicemi si poradil i s těžkou situací, kdy ve druhém setu prohrával o pět bodů, přesto ho získal poměrem 25:18. Rezervní celek naopak sbíral první zkušenosti, nicméně i tak získal alespoň bod, když zvládl koncovku druhého setu s Komárovem. „Velmi mile nás překvapil. Spousta holčiček si odbyla premiéru a troufám si říct, že si zápasy užily,“ řekla zastupující trenérka Tereza Ticháčková. Hlavní koučka Irena Pokorná si plnila povinnosti na mistrovství světa neslyšících.

Výsledkový servis

ŽENY

Komárov – Kladno 0:3 (14, 23, 13)
Komárov – Kladno 1:3 (-26, 14, 15, 14)

KADETKY

Kladno – Lvi Praha 3:1 (-21, 15, 21, 22)
Kladno – Lvi Praha 3:0 (24, 24, 20)

JUNIOŘI

Sokolov – Kladno 3:0
Sokolov – Kladno 3:2 (13, 22, -21, -22, 9)

MLADŠÍ ŽÁKYNĚ

Kladno A – Komárov 2:0 (7, 8)
Kladno B – Hořovice 0:2 (-8, -18)
Kladno A – Hořovice 2:0 (13, 18)
Kladno B – Komárov 1:2 (-21, 23, -8) Kladno A – Kladno B 2:0 (18, 6)