Lohr zůstává a bude pokračovat. Líbí se mu sportovat na úrovni

Michal Lohr na bloku

V loňské sezoně se objevil v kladenské šatně o Vánocích jako dárek mezi kladenskými volejbalisty a původně měl vypomoci pouze do konce ligového ročníku. Blokař Michal Lohr se ale s trenérem Milanem Fortuníkem už na jaře dohodl na prodloužení kontraktu a v modrobílem dresu stráví ještě minimálně rok.


V průběhu minulé sezony jste naznačoval, že budete v Kladně pouze do konce ročníku. Najednou se nacházíme na prahu toho nového a vy jste stále součástí týmu. Co se změnilo?
Původní dohoda s trenérem Fortuníkem byla do konce sezony. Tehdy v prosinci jsem šel jako náhrada za Vladimíra Mikulenku, který byl dlouhodobě zraněný. Nevědělo se, jestli a kdy se dá do pořádku. Nakonec vše dopadlo tak, jak všichni víme. Na konci sezony jsme se s koučem bavili, jestli bych měl zájem případně pokračovat dát a domluvili jsme, že budu pokračovat další rok.


Situace blokařů se pro vás vyvíjela pozitivně. Po odchodu Mikulenky vyšlo časem najevo, že tým opustí i dlouholetý kapitán Adam Zajíček. Pomohlo vám to?
Těžko říct, jestli to hrálo roli v případě rozhodování trenéra Fortuníka a vzniklá situace mu to celé usnadnila domlouvat se se mnou nebo ne. To je spíš otázka na něj. Věděl jsem, že náhrada za Zajdu bude a že přijde ještě někdo. Nakonec se kouč rozhodl touhle cestou.


V týmu jste strávil poslední třetinu loňské sezony. Co vám ukázala, že jste se rozhodl pokračovat?
Klasické klišé jako dobrá parta, která teď pokračuje. Většina hráčů tady zůstala. Noví hráči, kteří přišli, vypadají zatím super jak do kolektivu, tak herně. Tohle byl plusový bod a nebudu lhát. Líbilo se mi sportovat na úrovni.

Blokař Kladno volejbal cz Michal Lohr


Hádám, že dohodu s trenérem máte stejnou jako loni …
Přesně tak. Princip fungování bude stejný jako v minulé sezoně. Dva tréninky v týdnu a o víkendu zápasy. Z pracovních povinností nemohu volejbalu věnovat víc. Tam je to jasně dané.


Znamená to ve vašem případě i daleké venkovní zápasy na Moravě a ve Slezsku?
Ano. Zápasy jsou samozřejmostí, když nebude nějaký vážný důvod typu zranění nebo nemoci. Počítám s tím, že si budu muset brát i pár dní dovolené.


Role, kterou máte v týmu, sedí oběma stranám?
Bude stejná jako loni. Určitě nemám ambice být první nebo druhý blokař. V současnosti to není téma. Čistě budu hrát jako záskok, když by se někomu něco stalo.


S jakými ambicemi jdete do sezony?
Co se týče týmu, tak tam je to jasné. Play-off je povinnost a pak se dostat co nejdál. To samé i v poháru. Vypadá to, že současně postavený kádr má vyšší ambice než loni. Ty by měly být nejvyšší, ale tak to budou mít i ostatní.


Co na to říkali doma, že jste se rozhodl pokračovat?
Rozhodnutí bylo celkem rychlé. Samozřejmě jsem se o tom bavil s manželkou a shodli jsme se, že to je dobrá cesta, ale zvládneme. Bude to sice náročné, ale uvidíme.


Hrálo roli i fakt, že Kladno je od Prahy blízko?
Kdyby mě oslovila Ostrava, tak to není téma. Že je Kladno blízko od Prahy, tak to je další plus. Kdyby to bylo cokoliv dál, tak by to asi ani nešlo. 

Eagles Kladno – Michal Lohr