První test čeká Orly na jihu Čech

První přípravné utkání čeká Orly v Českých Budějovicích

Na konci srpna odstartují kladenští volejbalisté sérii přípravných zápasů, které je otestují před začátkem UNIQA extraligy. První test je naplánován na úterý na půdě vicemistra. K duelu v Českých Budějovicích odcestují Orli v menším počtu a hrát budou pouze hráči A-týmu, kteří jsou aktuálně k dispozici. Podle asistenta trenéra Tomáše Samselyho se ale nejedná o žádný větší problém.


Od začátku letní přípravy trénují hráči, kterých se netýkají reprezentační povinnosti. Minulý týden se k týmu připojil slovenský blokař Lukáš Kyjanica, jenž by se měl taky zapojit do úvodního duelu v Českých Budějovicích. Z mladších volejbalistů se zapojí pouze Gottesman. Nikdo jiný. „Bereme situaci tak, že hráčů bude hrát méně, ale o to více si zahrají a dostanou se k míči. Nevidím v tom žádný větší problém,“ konstatuje slovenský asistent trenéra Tomáš Samsely.


K prvnímu předsezonnímu utkání odcestuje nekompletní sestava bez možnosti střídat na některých postech. Úvodní duel na jihu Čech by měl trenérskému tandemu Fortuník-Samsely věci, na kterých ještě zapracovat. „Do tohoto duelu si jdeme vyzkoušet, jak budeme přihrávat, spolupráci na hřišti s nahrávačem, jak jsme na tom v obraně, na bloku a při dalších základních věcech. „Hlavně bychom se chtěli soustředit na útok po obraně alias bodové míče a uvidíme co přihrávka v trojce,“ poodkrývá Samsely plány na duel s Českými Budějovicemi.


Zatímco pro Orly se bude jednat o první přípravný test, tak Jihočeši už jeden absolvovali. Minulý týden se rozešli smírně s pražskými Lvy 2:2, kdy v netradičním formátu zápasu hrály naostro pouze dva sety, další dva sloužily k modelování konkrétních situací v průběhu utkání.

Předpokládána sestava Kladna

Hýský, van Solkema, Špulák, Kyjanica, Kunc, Kraffer, Vostárek, Lohr, Fortuník, Gottesman