Starší žákyně zaválely, kadetkám unikla bedna

Kadetky Kladno volejbal cz

Nejen chlapecké týmy, ale i dívčí družstva se o minulém víkendu dočkala obnovení turnajů a ostrých zápasů. Starší žákyně odcestovaly v rámci Krajských jarních turnajů mládeže do Rakovníka, kadetky zamířily do Kralup nad Vltavou. Zatímco svěřenkyně Karla Linze vybojovaly první místo a tím pádem postup do Final Four, tak jejich starší kolegyně skončily i přes výrazné zlepšení na čtvrtém místě.

Starší žákyně už před turnajem prohlašovaly, že si jdou pro první místo a od začátku si šly za svým. V konkurenci Rakovníka a Roztok si počínaly suverénně. Domácímu pořadatelskému družstvu dovolily uhrát za dva sety pouze dvacet bodů. O poznání vyrovnanější byl duel s Roztoky, nicméně svěřenkyně Karla Linze těžký duel zvládly a oba sety braly poměrem 25:22. „Turnaj se nám povedl. Splnili jsme cíl a postoupili mezi nejlepší čtyři v kraji. Bylo vidět, že jsme od října nehráli, ale i tak jsme předvedli hezký volejbal,“ těšilo kouče.

Starší žákyně Kladno volejbal cz

Díky prvnímu místu se mohou žákyně těšit na další turnaj o příštím víkendu, kdy se společně s Kralupy, Neratovicemi a Hořovicemi utkají ve vzájemném klání o konečné první až čtvrté místo. Hrát se bude v neděli 20. června.

Výsledky – starší žákyně
Kladno – Rakovník 2:0 (11, 9)
Kladno – Roztoky 2:0 (22, 22)

O den dříve hrály kadetky v Kralupech nad Vltavou, kam si místní klub pozval na turnaj dalších šest družstev. V konkurenci domácí rezervy, pražských Lvů a elitního týmu Mikulovky obsadily druhé místo ve skupině, čímž si zajistily postup do semifinále. V něm ale narazily na A-tým Kralup kterému podlehly a tak na ně zbýval duel o konečné třetí místo.

S Hlincovkou odehrály kadetky vyrovnanou bitvu a rozhodnout musel až tie-break. Zkrácenou sadu si ale zkušenější soupeř pohlídal a nakonec bral bronzové medaile. I se čtvrtým místem jsou však kladenské hráčky spokojené. „Holky se rvaly, v každém setu uhrály minimálně dvacet bodů. Byli jsme maximálně chválení. Týmy si nás pamatovaly v době před koronavirovou pauzou, kdy jsme prohrávali se skóre 6 a 3. Od Kralup i Hlincovky jsme dostaly pochvalu za zlepšení,“ pochvaloval si alternující kouč Petr Svoboda, který přijímal slova uznání od extraligových soupeřů a s radostí je předá hlavní trenérce Ireně Pokorné.