Suverénní kadeti i žáci ovládli své turnaje

Starší žáci Kladno volejbal cz

Kompletní chlapecká složka, která se o minulém víkendu zapojila do volejbalového dění, odehrála své turnaje na výbornou. Jak kadeti, tak i starší a mladší žáci odešli z turnajů bez jediné porážky a připsali si jasná a přesvědčivá prvenství. Nejstarší kategorii pak čeká za 14 dní ještě Final Four, kde se svěřenci Martina Čmel’a poperou o konečné 1. – 4. místo v rámci Krajských jarních turnajů mládeže.

Kadeti přivítali na domácí antuce ve Vavřinci Mělník a Benátky nad Jizerou. Oba soupeře přehráli bez problémů 2:0 a oba středočeští rivalové většinou bodovali po chybách Čmeľových svěřenců, jehož tým táhl podle předpokladů Pavel Gottesman, který celou uplynulou sezónu trénoval s A týmem a dokonce se zapojil i do zápasů mužské extraligy. „Jsem mile překvapen, že po osmiměsíční pauze zvládli kluci utkání tak jednoduše. Určitě v každém z nich byly vidět nedostatky, na kterých musíme zapracovat, nicméně duely nebyly těžké, avšak bylo znát, že nám schází zápasová praxe,“ shrnul sobotní vystoupení trenér Čmeľ.

Kadeti Kladno volejbal cz

Nejednalo se však pouze o Gottesmana. Tomu vydatně bodově sekundovali Stružka a Herman, kteří zahráli výborně nejen na smeči, ale soupeře tlačili i svým servisem. „Musím je oba pochválit. Stejně tak ale i Smažíka na bloku, který se hodně zlepšuje, a vidím v něm perspektivního hráče do starších kategorií, a když na sobě zapracuje tak klidně i do A týmu,“ liboval si trenér kadetů.

Pavel Gottesman smečuje

Podobně nadšená mohla být po víkendu trenérka obou žákovských kategorií Kateřina Svobodová, jež se svými svěřenci v obou případech prošla turnajem bez jediné porážky. Nejprve v sobotu s mladšími žáky absolvovala turnaj na pražském Proseku, kde její svěřenci prošli turnajem proti domácímu celku, Příbrami a Benátkám bez ztráty jediného setu. „Splnili jsme si, že jsme vzali mladé kluky, kteří ještě nikdy šestkový volejbal nehráli a za odehrané tři zápasy se něco naučili. Zkušenější byli oporou a na hřišti jim pomohli,“ konstatovala spokojeně Svobodová. Ta si mohla dovolit v posledním utkání luxus nechat na střídačce ty nejzkušenější a naopak i s nováčky si došla pro vítězství.

Mladší žáci Kladno volejbal cz

Stejná jízda se opakovala i se staršími žáky v neděli opět na kladenské antuce ve Vavřinci. Její svěřenci většinou dominovali na podání a podobně jako jejich mladší kolegové si došli v konkurenci Králova Dvora, Nymburku, Benátek a Kralup pro první místo. „Byla znát nervozita z dlouhého herního výpadku. Když už jsme rozehráli, tak jsme měli výborné momenty. Ve třech zápasech ze čtyř jsme se mohli opřít o dobrý servis,“ shrnula koučka starších žáků.

Starší žáci Kladno volejbal cz

Jediné menší zaváhání přišlo nečekaně v závěrečném utkání turnaje proti poslednímu Nymburku, kde mladí Orli ztratili překvapivě jedinou sadu během celého nedělního klání. „Přestalo se nám dařit a soupeř hrál volejbal, na který nejsme zvyklí. Trvalo nám set a půl, než jsme tomu přizpůsobili a než jsme se chytli a začali hrát v poli,“ přiznala Svobodová, že její starší žáci měli problém s odbytím míče prsty a různými technickými ulívkami v podání Nymburka. I se ztrátou jediného bodu ale přesvědčivě skupinu ovládli. Vítěznou rozlučku a derniéru v této kategorii zažili Pergl s Ctiborem, kteří se přesouvají do kadetů. Jak pro starší, tak i mladší žáky se jednalo o jediný turnaj v červnu. Další přidají až po prázdninách v září.

Výsledkový servis

Kadeti

Kladno – Mělník 2:0 (17, 14)
Kladno – Benátky nad Jizerou 2:0 (20, 21)

Starší žáci
Kladno – Králův Dvůr 2:0 (14, 19)
Kladno – Benátky nad Jizerou 2:0 (22, 17)
Kladno – Kralupy 2:0 (12, 18)
Kladno – Nymburk 2:1 (-21, 17, 9)

Mladší žáci
Kladno – Prosek 2:0
Kladno – Příbram 2:0
Kladno – Benátky nad Jizerou 2:0