Boj s nádechem play-off. Ostravě i Kladnu jde o hodně

Poslední rest zbývá smazat kladenským volejbalistům. Ve středu odehrají dohrávku 12. kola UNIQA extraligy. V domácím prostředí přivítají Ostravu, přičemž oba týmy budou hrát o důležité body. Zatímco svěřenci Milana Fortuníka si budou chtít upevnit osmou pozici, hosté budou bojovat o to, aby nemuseli do předkola, a skončili tak šestí. Zápas začíná ve středu v 18 hodin.

První vzájemný duel dopadl jednoznačně pro Ostravu, která v domácím prostředí rozstřílela Kladno na servisu. Na hřištích soupeřů jsou ale její výkony o poznání slabší a Orli tak cítí šanci do odvety. „Máme jí co vracet, v prvním utkání nás jednoznačně přehrála. Byl bych rád, kdybychom navázali na zlepšený herní projev v letošním roce,“ vyhlíží středeční duel trenér Milan Fortuník. Ostravané stále ještě pomýšlí na konečnou šestou pozici po základní části, o kterou se na dálku přetahují s Odolenou Vodou, aby se vyhnuli předkolu play-off. Kladno se v závěru základní části střetne s oběma těmito týmy a může tak výrazně zasáhnout do jejich vzájemného boje. 

Kladenští by ve středečním duelu rádi zopakovali stejný výkon, kterým se prezentovali v posledním zápase proti Ústí. „S ním jsme zahráli poměrně dobře. Bylo by fajn na něj navázat,“ říká Adam Zajíček. „O Ostravě se ví, že na hřištích soupeřů hraje hůře než v domácím prostředí. Co se týče servisu, tak na něm není tolik dominantní jako doma,“ dodal kapitán Orlů na adresu soupeře s tím, že se jedná o mladý a houževnatý tým, který se nevzdává za žádného stavu. Ve středu tak očekává tuhý a lítý boj.

Ostrava je známá tím, že má hru založenou na servisu, což ukázala v prvním střetnutí obou celků v letošní sezóně. V domácím prostředí nasázela Kladnu za tři sety nevídaných patnáct es. „Zakládají si na intenzitě a razanci podání. Věřím ale, že u nás nebudou mít servis takový, jako v jejich hale. Neříkám, že do něj nebudou prát, ale mohli by více chybovat, kazit a tím pádem i ubírat na síle,“ predikuje Zajíček. 

Kapitán Orlů zároveň odmítá, že by se jeho tým hnal za pomstou a odplatou za vysokou prohru v prvním kole v Ostravě, ačkoliv se jeho družině zápas vůbec nepovedl. „Naopak chceme spíše navázat na výkon s Ústím a zároveň být týmem, který bude diktovat tempo zápasu a nespoléhat se na to, jestli soupeři půjde servis či nikoliv,“ podotýká Zajíček. Zda tomu tak bude či nikoliv, se všichni dozvědí ve středu od 18 hodin, kdy utkání v Kladenské sportovní hale začíná. Ostrava na Kladno umí, v posledních dvou letech s ním prohrála pouze jediný zápas, před tím naopak dominovali Fortuníkovi svěřenci, kteří nad ní zvítězili šestkrát za sebou.